• Ніжний (К-878) саджанці в контейнері

Ніжний (К-878)
(Вільдер х Перли Самба)
[А.А. Кондрацкий, Київ, Україна]
Синонім: Ніжний
К-878 - столовий сорт винограду, виведений А.А. Кондрацьким від схрещування сортів Вільдер і Перли Саба. Кущі середньорослі, з короткими міжвузлями, листя слаборассеченние, ледь опушені знизу. Грона середнього розміру, округлі, гарного вигляду. Ягоди рожево-фіолетового кольору, масою 3-5 г, солодкі, з приємним мускатним (ізабелльним) смаком і ароматом. Врожайність середня. Листя слабо уражуються мільдью. Для сорту К-878 рекомендована обрізка плодових лоз на 4-6 очок.

 

Виноград
Вік саджанця Посадка 2023 року
Термін дозрівання Очень ранний (115-125 дней)
маса грона 400-500 г
маса ягоди 3-5 г
Колір ягоди розово-фиолетового
Смак с приятным мускатным вкусом и ароматом
Функціональність квітки Обоеполый
Морозостійкість -25 °С

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку

Ніжний (К-878) саджанці в контейнері

  • 60,00 грн.


Схожі товари

Лівія

Лівія

Лівія - столовий, штучно виведений, сорт винограду. Виноград Лівія селективно був отриманий Загорулько В. В. з столових сортів Фламінго і Аркадія .Етому сорту винограду притаманний високий рівень врожаю, період дозріваючи складає 3,5 місяці в сприятливому середовищі.Найчастіше кущі винограду Лівія - високі, з потужним і сильним стволом. Суцвіття характеризуються добре розвиненими товкачем і тичинкою. Укорінений молодий пагін має світло-коричневий колір, п'ятилопатеве листя. На 3 рік після посадки кущ принесе перший урожай.Повний визрівання однорічних пагонів досягається при перевантаженні врожаєм - 70-80%.Дозріла гроно цього сорту винограду характеризується крихкою структурою та має вагу 800-1000 гр. Сорт винограду Лівія має велику гроно, довжина досягає 30 - 35 см, частина їх має розгалужену форму. Кожна ягода винограду має сферичну форму, в діаметрі - 2,8 см і вагою - до 15 грам, приємний рожевий забарвлення. Ягода з м'якою, м'ясистої і дуже соковитою серцевиною, приємним мускатним запахом і вмістом цукру на рівні 25%, містить 1-3 дрібних кісточки. Так як шкірка винограду дуже м'яка, він не відчувається при їжі. Виноград Лівія може зберігатися протягом місяця без втрати аромату і форми.Листя, пагони і ягоди добре стійкі до захворювань, при належному догляді і обробці фунгіцидами рослина не уражається оїдіумом і мілдью. Добре вистоює морози до -21 ° С. Обрізка проводиться на 3-5 нирок...

80,00 грн.

Аркадія

Аркадія

Аркадія  (Молдова х Кардинал)[ІВіВ ім. В.Є. Таїрова, Україна]Синонім: НастяАркадія - столовий сорт винограду. Ця солодка батьківська парочка, де Молдова - в першу чергу, носій генів стійкості, а Кардинал - відповідав за якість, дала чимало непоганих сортів і форм винограду, і Аркадія, напевно, кращий. Сорт відноситься до дуже раннім (115-125 днів). Середньо- або сильнорослий. Грона великі і дуже великі, 500-700 г (кращі до 2 кг), Цилиндроконические, з лопатями, частіше щільні. Ягоди великі і дуже великі, - 28x23 мм (і більше), 7-15 г, залежно від навантаження куща і агротехніки, яйцевидної (серцеподібної) форми, білі. Цукристістю не блищить до 15-16% - що нормально, для врожайних сортів, але при невисокій кислотності 4-6 г / л, смак простий, ненав'язливий, легкий. При повному дозріванні - можливий легкий мускатний аромат. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка міцна, але не товста - транспортабельність висока. Пагони визрівають добре, тільки в сприятливі роки на неперевантаженість кущах, але, як правило, визріли лози досить для форміровкі куща. Плодоносних 55-75% пагонів, коефіцієнт плодоносності 1,1-1,5. Урожайність дуже висока, тут Аркадія - один з рекордсменів. Сорт винограду чуйно реагує на догляд за ним, можна, в крайньому випадку, "вбити" кущ, отримавши до осені масу несозревшего врожаю (що непросто, Аркадія намагається витягнути весь урожай, реагуючи на перевантаження затримкою в дозріванні) і зовсім невизревшей лози, так і отримувати розкішні грона з значними ягодами не на шкоду врожаю. На добрива сорт реагує позитивно, але з дотриманням розумних доз. Стійкість до мілдью підвищена - близько 3,5 балів (вимагає двох обприскувань), до оїдіуму - вимагає звичайного захисту. При перепадах вологості в грунті можливе розтріскування ягід. Витримує морози до -21 ° С. Укорінюваність живців дуже хороша, коренева потужна, саджанці сорту Аркадія швидко набирають обертів і рано вступають в плодоношення. Обрізка можлива як довга, так і коротка з навантаженням не більше 8 пагонів на кв. м площі харчування куща, з обов'язковою нормування суцвіттями. Сумісна з більшістю підщеп. Сорт винограду Аркадія вже став стандартним в сортименті більшості виноградарських районів, при орієнтації на ринок слід враховувати його насиченість цим виноградом. За своєю стійкості до грибних захворювань Аркадія недалеко пішла від нестійких сортів, особливо це стосується оїдіуму, смак приємний, але не видатний. І, тим не менш, Аркадія - досить гідний сорт винограду, мало хто з нових сортів (форм) можуть зрівнятися з нею за сумою всіх характеристик...

60,00 грн.

Сенека

Сенека

Сенека(Лігнау бланx Онтаріо)[США]Сенека - ізабельних сорт винограду, універсального призначення. Дуже ранній термін дозрівання. Сила росту кущів досить велика. Квітка двостатеві. Гроно середня або досить велика, часто з невеликим крилом, конічна, середньо щільна і пухка. Ягода великий, овально-видовжений, світло-зелений з жовтуватим відтінком. М'якоть слизова, з ізабельних смаком. Цукристість 17,8г / 100 см3, кислотність 7,0 г / дм3. Визрівання пагонів хороше. Урожайність висока. Сорт винограду Сенека стійкий до морозу (-25 ° С) і грибних хвороб. У нас Сенека використовується для споживання в свіжому вигляді. На північному сході США вирощується для виробництва вина і як столовий виноград. З легким мускатним ароматом, гармонійного смаку...

70,00 грн.

Пам'яті Вчителя

Пам'яті Вчителя

Пам'яті Вчителя(Талісман х Кардинал)[селекція Павловського Є.Г.].Пам'яті Вчителя - сорт винограду, дуже раннього терміну дозрівання. Дозріває наприкінці липня - на початку серпня. Квітка двостатева. Кущі великої сили росту. Урожайна. Грона циліндроконічні, середньої щільності, великі і дуже великі, масою 900-1000 г, окремі до 1500 г. Ягоди дуже великі, масою 10-15 г, овальні, мають привабливий темний колір, в якому поєднується червоний, фіолетовий і синій, при цьому ягоди покриті червонувато-рожевим нальотом. Смак гармонійний, при повному визріванні спостерігається легкий мускатний аромат. Морозостійкість до -23 °С. Стійкість до грибкових захворювань у гібридної форми заявлена як висока. Пагони визрівають дуже добре, практично на всю довжину. При обрізанні зазвичай залишають 6-8 вічок.Сорт має великі перспективи для вирощування в місцевостях з відносно м'яким кліматом. Цей виноград вирізняється хорошою і вищою за середню врожайністю. Виноградарі називають Пам'ять Вчителя конкурентом крупно-ягідному Рошфору - ще одному темно-ягідному сорту, що дозріває в ранні терміни...

90,00 грн.

Сфінкс

Сфінкс

Сфінск(Страшенский х Тимур)[В.В. Загорулько, Україна]Сфінкс - столова форма винограду дуже раннього терміну дозрівання (100-105 днів). Сильно росла. Листя велике, середнє розсічений. Квітка двостатеві. Гроно велика 500-700 г, циліндро-конічна. Ягоди великі (28-32мм) 8-10 г, темно-синього кольору, з хрусткою м'якоттю, гармонійного смаку з характерним сортовим ароматом. Форма ягоди в гроні варіює від овальної до яйцевидної. Однорічні пагони визрівають дуже добре. Живці добре вкорінюються. Обрізка лоз на плодоношення - на 4-6 нирок. Навесні нирки форми розпускаються пізно, що часто вберігає її від зворотних травневих заморозків. Стійкість Сфінкса до мільдью, оїдіуму - 3,0-3,5 бала. Морозостійкість до -23 ° С. Сфінкс не може похвалитися дуже ошатними, товарними кистями, але на ринку при реалізації ягід має високу ціну, так як надходить на ринок одним з перших...

60,00 грн.

Нізіна

Нізіна

Нізіна(Талісман x Томайскій)[Любительська селекція, В.Н. Крайнов]Нізіна - столова форма винограду, ранньо-середнього або середнього терміну дозрівання, 125 - 130 днів. Тривалість вегетаційного періоду від початку розпускання бруньок до повного дозрівання ягід становить 125-130 днів. Дозріває в кінці серпня - початку вересня. Грона великі, масою 600-700 г, окремі до 1,5 кг, циліндро-конічні, середньої щільності. Ягоди великі і дуже великі, овальні, 30,4 x 22,3 мм, середньою масою 12-15 г, червоно-фіолетові, гармонійного смаку. М'якоть ягід м'ясисто-соковита, шкірка з'їдається. Насіння в ягоді 2 -3 шт. Особливість Нізіна - дуже раннє фарбування ягід, практично на 14 днів раніше споживчої зрілості ягід. Високий товарний вигляд. Транспортабельність гарна. Живці вкорінюються добре, вступають в плодоношення на 2 - 3 рік. Сумісність з підщеп хороша. Плодоносність очок біля основи висока, тому можна проводити коротку обрізку. Стійкість до мілдью і оїдіуму 3 - 3,5 бала. Форма винограду досить стійка до сірої гнилі. Осами не пошкоджується. Морозостійкість -23 ° С...

70,00 грн.

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень(Антей Магарачский х понад ранній безнасінний Магарача)[ «Магарач», Україна]Кишмиш Красень - універсальний сорт винограду середнього терміну дозрівання для виробництва екологічно чистих столових і десертних вин, в тому числі типу «Кагор» і для вживання в свіжому вигляді, як безнасінний сорт.Виведений в НІВіВ «Магарач» методом генеративної гібридизації від схрещування сортів Антей магарацький х Сверхранний безнасінний Магарача.Сорт має генетично обумовленою стійкістю до біотичних (філоксера, мілдью, оїдіум, сіра гниль) і абіотичних (мороз, посуха) факторів середовища.Врожайність до 180 ц / га.Сахаронакопленіе 30 г / 100 см3.Вихід сусла до 78%.Уведений до Реєстру сортів рослин для промислового вирощування в Україні з 2008 року...

80,00 грн.

Мускат перловий

Мускат перловий

Мускат перловий(Чауш рожевий x Перли Саба)[ІВіВ ім. В.Е. Таїрова, Україна]Мускат перловий - понад ранній столовий сорт винограду. Дозріває в середині серпня. Кущі сильнорослі. Лоза визріває добре, коричнева. Листя середнього розміру, округлі, п'ятилопатеве, сільнорассеченние, грубі, знизу зі щетинистим опушенням. Грона середнього розміру (середня маса 270 г), конічні або Цилиндроконические, середньої щільності або щільні. Ягоди середні, округлі, зеленувато-жовті. Шкірочка тонка. М'якоть м'ясисто-соковита з мускатним ароматом. Дегустаційна оцінка - 8,3 бала. Цукристість 16,2 г / 100 см3, кислотність - 8 г / дм3.Урожайність - 85,2 ц / га. Морозостійкість Мускату перлового середня - 22ºС. Виноград уражається сірою гниллю, відносно стійкий до оїдіуму, среднеустойчив до мілдью. При обрізанні навантаження на виноградний кущ становить в середньому 40 очок із залишенням 4-5 очок на плодовому втечу...

60,00 грн.

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).[НВФ «Ампелос», Україна]Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу...

80,00 грн.

Буффало

Буффало

БуффалоГерберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина...

80,00 грн.

Фіолетовий ранній

Фіолетовий ранній

Фіолетовий ранній(Північний (Сіянець Маленгра x В. амурензіс) x Мускат гамбурзький)[ВНДІВіВ ім. Я І. Потапенко, Росія]Фіолетовий ранній - універсальний сорт винограду з підвищеною стійкістю до хвороб і морозу. Квітка двостатеві. Гроно середньої величини (довжиною 15-17, шириною 10-12 см), конічна, часто лопастная, среднерихлая. Ніжка грона довга, зелена. Середня маса грона до 200 м Ягода середньої величини (діаметром 13-16 мм). Маса кожної ягоди 2-2,5 г, округла, фіолетово-синя з блакитно-сірим восковим нальотом. Шкірочка міцна. М'якоть соковита, дуже приємного смаку з оригінальним мускатним ароматом. Сік безбарвний.Насіння в ягоді 2-3.Фіолетовий ранній- конічні, пухкі грона, ягоди округлі, темно-фіолетові невеликі ягоди з сильно вираженим мускатним присмаком; довгі гребненожкі.Саджанці винограду з сланкими тонкими пагонами, з округлими, слаборассеченнимі листям. Листові пластинки слабовипуклоє, з гострими зубцями. Осіннє забарвлення листя жовта.Вегетаційний період від розпускання вічок до знімною зрілості ягід 134 дня.Для вживання в свіжому вигляді збір винограду проводять в першій декаді вересня, а для виробництва вина - в третій декаді вересня. Кущі середньої сили росту, без зрошення - слаборослиє. Визрівання однорічних пагонів задовільний.Сорт Фіолетовий ранній досить стійкий до мілдью і сірої гнилі ягід, уражається оїдіумом, бактеріальним раком. Стійкість до гроздевой листовійки і філоксери низька. Відрізняється підвищеною стійкістю до морозів (-25 ...- 27 ° С).Ранній термін дозрівання ягід в поєднанні з низькою кислотністю, мускатним ароматом і пухкої гроном роблять цей сорт цілком придатним для вживання ягід в свіжому віде.Сахарістость сусла досягає 16-22 г / 100 мл. Невисока кислотність ягід (3,8 г / л) визначає придатність сорту для приготування високоякісного ароматного виноградного соку, дегустаційна оцінка якого досягає 8,9 бала. Марочне десертне вино Мускат степова роза, готують на батьківщині сорти в Новочеркаську, відрізнялося високою якістю, гармонійністю, сильно розвиненими тонами троянди в букеті і смаку...

80,00 грн.

Рогачевський (Витончений)

Рогачевський (Витончений)

Рогачевський (Витончений) отримано білоруськими селекціонерами. Універсальний сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, від початку розпускання бруньок і до повної зрілості проходить 115-125 днів. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Листя темно-зеленого кольору, сильно розсічені, трилопатеві, нижня поверхню листа біла, сильно опушена. Грона красиві, одномірні, масою до 250 г, циліндричні, плотностние. Ягоди великі, одномірні масою 5г, темно-фіолетові, солодкі, з легким ізабельних присмаком. Оптимальне навантаження на кущ 35-40 очок. Обрізка лоз плодоношення на 5-7 очок. Морозостійкість плодової бруньки - 27 С. Урожайність висока. Стійкість до захворювань підвищена. Живці вкорінюються добре. У південних районах Білорусі культивується без укриття на зиму. Придатний для приготування соків, вина і вживання в свіжому вигляді...

80,00 грн.