Лівадійський чорний
(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).
[НВФ «Ампелос», Україна]
Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).
Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу.
Виноград |
Вік саджанця |
Посадка 2024 року |
Термін дозрівання |
середньо-ранній термін |
маса грона |
200-250 г |
маса ягоди |
2 г |
Колір ягоди |
Чорного кольору. Щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком. |
Смак |
Відчувається легкий мускат, солодкий чорнослив і нотки шоколадної крихти. |