Середнього терміну дозрівання

Сорти винограду середнього терміну терміну дозрівання встигають до 120-135 днів від початку вегетації кущів винограду. До цих сортів відносяться як столові так і технічні (винні) сорти винограду. Без цих сортів можна мати виноградника. Наші сорти ми вирощуємо в контейнері. Вони дуже добре приживаються на всій території Украіни.Все саджанці вкорінені і мають власний корінь (не щеплені).


Порівняти товари (0)


Богун

Богун

Богун(Таїр х Кардинал)[УНІВіВ ім. В.Є. Таїрова, Україна]Богун – гібридна форма винограду, середнього терміну дозрівання (130-140 днів). Сила зростання кущів вища за середню або велика з дуже великим листям. Кетяг середній або великий, вагою 400-600 г (до 3,4 кг), ширококонічний або конічний, пухкий і середньої щільності. Ягода велика, 26х23 мм, яйцеподібна, червоно-фіолетова або коричнева. Шкірка міцна. М'якуш м'ясистий злегка хрусткий. Смак гармонійний. Цукровість - 15-16%, кислотність - 5-6 г/л. Визрівання пагонів задовільний. Висока врожайність. На кущі 50-75% пагонів є плодовими, при цьому на кожній пагоні формується 0,8-1,3 грона. Морозостійкість – 22 °С. Стійкість гф до мілдью та сірої гнилі середня (3-3,5 бала). Навантаження на кущ – 40-50 очок. Обрізання на 8-12 очок. Укорінюваність і сумісність з підщепами хороші. При високій вологості ягоди можуть розтріскуватися...

70,00 грн.

Буффало

Буффало

БуффалоГерберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина...

80,00 грн.

Велика

Велика

Велика(Болгар х Альфонс Лаваллі)[Болгарія]Велика (Velika) - столовий сорт винограду, раннього або ранньо-середнього терміну дозрівання (120 - 135 днів). Виведений Іваном Тодоровим в 1987 р .. Кущі винограду Велика дуже сильнорослі, можна сформувати растеніе в рік посадки. Квітка двостатеві. Грона великі (18 х 13 см), з вагою 500 - 600 г, від конічних до циліндроконічних, пухкі. Ягоди дуже великі, середньою вагою 13-14 г (38,2х23 мм), подовжені, слабо загострені до вершинке, колір від темно-червоного до темно-фіолетового.В ягоді по 1 кісточці. Шкірочка товста, міцна, з'їдається. М'якоть хрустка, смак гармонійний нагадує сорт Болгар. Насіння середньої величини, округло-грушоподібні, з коротким дзьобиком, темно-коричневі. Халаза закруглённая, майже плоска, розташована по центру. У Великі зустрічаються мягкосемянние дрібніші ягоди (до 5-6 г). Ягоди не розтріскуються. Цукристість 17.0%, при кислотності 5,04 г / л. Стійкість до хвороб середня, до морозу -22 ° С. Рекомендована Формування - двухплоскостной шпалера. Сорт винограду високотранспортабелен, відносно добре зберігається в холодильниках...

70,00 грн.

Кишмиш

Кишмиш

Кишмиш Аватар(Beita Mouni х C22-121)[штат Каліфорнія, США]Синонім: Світ Сапфір, Солодкий Сапфір, Краплі МісяцяКишмиш Аватар – новий перспективний безнасінний виноград ранньо-середнього чи середнього терміну дозрівання. У південних областях України врожай дозріває у першій декаді вересня. Термін дозрівання (120-125 днів). Кореневласні насадження на початку середньої сили росту, а потім сильнорослі. Кетяги помірно-пухкі, середнього розміру, 30 см завдовжки, 17 см завширшки, середньою масою близько 1000 грам. Ягоди подовжені, витягнуті, 20-22мм х 37-50мм середньою масою 7-10 г, при повному дозріванні практично чорні. Смак дуже приємний сортовий, гармонійний, солодкий. Культура належить 1 класу безнасінності. М'якуш дуже щільний, прозорий, без кісточок. Смак дуже приємний сортовий, гармонійний, солодкий, цукронакопичення 19,4%, кислотність 3,88 г/дм3. Має хорошу транспортабельність, придатний для тривалого зберігання.Тип квітки двостатевий. Запилення хороше, природне, перехресне.Формування кущів – обов'язкова умова врожаю. Рекомендують проводити середнє обрізання, але гарні грона можуть сформуватися і на короткій лозі. Головне, плодова втеча не може бути меншою за 10-12 см.Кишмиш Аватар має низьку стійкість до основних хвороб винограду - мілдью та оїдіуму, профілактичні обробки йому просто необхідні.Так як у цього винограду Аватар дуже низька стійкість до морозів (всього до -21ºС), його вирощують переважно в регіонах з теплими зимами, але не приховують з настанням холодів. А в тих районах, де зими суворіші, виноградні кущі Аватару вимагають обов'язкового укриття з настанням заморозків...

600,00 грн.

Конвалія

Конвалія

Конвалія(Талісман х Кишмиш променистий)[В.В. Загорулько, Україна]Конвалія - ​​столова форма винограду, отримана Загорулько В.В.Термін дозрівання ранньо-середній або середній, вегетаційний період триває близько 125-135 днів. Таким чином, урожай знімається з кущів тільки в кінці серпня і навіть на початку вересня. Кущі дуже великої сили росту. Квітка двостатеві. Сорт відрізняється тривалим, дуже ароматним весняним цвітінням.Грона Цилиндроконические або конічні, великі, масою 500-700 г. Ягоди подовжено-овальні або циліндричні, дуже великі, середньою масою 12-14 грам. Колір винограду жовто-лимонний, шкірка середньої товщини, на смак майже не відчувається, м'якоть м'ясисто-соковита, високих смакових якостей, Смак солодкий, гармонійний з нотками мускатного горіха і легкої кіслінкой.Сахарістость соку ягід 18,4 г / 100 см3, кислотність 6 , 2 г / дм3. Стійкість до грибних хвороб середня 2,5-3 балів, має гарну морозостійкість і витримує температуру до -20 -22 градусів, а під плівковим тунельних укриттям до -30. Урожайність висока. Транспортабельність висока. Сорт добре підходить для вживання в незмінному вигляді, а так само для приготування домашнього варення, джему, випічки і соків...

80,00 грн.

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).[НВФ «Ампелос», Україна]Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу...

80,00 грн.

Синдикат

Синдикат

Синдикат(Подарунок Запоріжжю х Віві Айка)[Бурдак А.В., Україна].Синдикат - столова гібридна форма винограду. Столова гібридна форма винограду ранньо-середнього терміну дозрівання 105-115 днів. Тип квітки - функціонально жіночий. Кущі сильнорослі. Грона Синдиката досить великі і мають форму циліндра з усіченим конусом, їхня структура - середньо пухка. Середня маса одного грона становить від 700 до 1500 грамів. Ягоди дуже великі вагою до 15-20 г, овальної форми, розміром 36х30 мм, бурштиново-білого кольору. М'якоть ягід м'ясиста, хрустка, гармонійного приємного смаку. Стійкість до грибкових захворювань середня, на рівні 3.0-3.5 балів. Морозостійкість до -24 °С. Транспортабельність гарна...

110,00 грн.

Пересвет

Пересвет

  Пересвет [Талісман х Різомат] - нова гібридна форма винограду аматорської селекції Гайдука В.І. Термін дозрівання середній 125-135 днів. Грона великі, масою 600-1500 грам, помірно щільна циліндро-конічної форми. Ягода дуже велика, масою 12-15 грам, гармонійного смаку. Форма поки знаходиться на випробуванні...

60,00 грн.

Кишмиш Рататуй

Кишмиш Рататуй

Рататуй(A2674 x Princess seedless)[Девід Кейн, International Fruit Genetics, Каліфрнія, США].Рататуй - безнасінний сорт винограду. Назва умовна "Кишмиш Рататуй". Є аматорським синонімом сорту винограду IFG Seven.Ранньосереднього або середнього терміну дозрівання (кінець серпня - початок вересня).Квітка двостатева. Сила росту кущів вища за середню.Грона дуже великі, конічні, середня довжина грона до 25 см, середньою масою 740 г, окремі до 1200 г, середньої щільності.Ягоди дуже великі, овальні за повного дозрівання жовті з бурштиновим відтінком, за тривалого зберігання грон на кущах, ягоди набувають сонячної засмаги, середньою масою 8-10 г. Шкірочка середньої товщини і щільності, м'якоть щільна, м'ясисто-соковита, смак дуже яскравий, має нотки дюшесу, карамелі, і солодкої вати, аромат ванілі (ірису).Клас безнасінності I. Не потребує застосування гібереліну.Урожайність дуже висока. Цукронакопичення високе.Стійкість до хвороб підвищена, Морозостійкість -22°С, вимагає укриття кущів на зиму.Транспортабельність дуже висока.Напрямок використання: високоякісний столовий сорт для споживання у свіжому вигляді...

300,00 грн.

Тігин

Тігин

Тігин((Німранг х Кардинал) х СВ 12-309)Синонім: V-95-1Тігин - столовий сорт винограду, молдавської селекції. Кущі середньорослі. Термін дозрівання ранній або ранньо-середній. Квітка обоеполий.Грозді середні і великі (400-700 г), пухкі, можуть довго висіти на кущах, не втрачаючи якості. Ягоди округлі або овальні, великі, 5-6 г, білі. М'якоть м'ясисто соковита, з сильним мускатним ароматом. Урожайність висока. Оптимальне навантаження на кущ 30-35 очок. Обрізка лоз плодоношення на 4-8 очок. Стійкість Тигина до хвороб висока на рівні 3,0 балів., Морозостійкість до -25 градусів...

60,00 грн.

Шоколадний (ПГ-12)

Шоколадний (ПГ-12)

Шоколадний (ПГ-12) [(Ката-Курган x Кіровабадскій столовий) x Антей Магарача]Ще цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодриги, Тайфи стійкий.Шоколадний - столова гібридна форма винограду, середнього або середньо-пізнього строку дозрівання, 130-145 днів. Дозріває в середині вересня. Грона великі і дуже великі, масою 700-1200 г, досягає до 2 кілограм і більше, циліндро-конічні, часто з крилом, середньої щільності. Колір ягід - на початку дозрівання рожево-червоний, потім червоно-корічневий.Ягода, в залежності від зони вирощування, буває від овальної до довгастої, майже циліндричної, розмір ягоди 8-9 грам, розміром 27-3-х22-25 мм. Шкірочка тонка, міцна. М'якоть м'ясиста, щільна. Смак приємний, гармонійний з шоколадними тонами. Кісточок в ягоді трохи - від 1 до 3. Дозріває в середині вересня. Сахаров в ягоді 16-17 г / см3, кислот - 5-6 г / дм3. При цьому дегустаційна оцінка 9,6 балів. Одна з найвищих! Кущі дуже великої сили росту. Пагони визрівають добре. Укорінюваність живців хороша. Навантаження 35-45 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Морозостійкість -23 - 24 ° С, слабо стійка до мілдью і оїдіуму, стійка до сірої гнилі. У зв'язку з цим досвідчені фахівці рекомендують проводити як мінімум 2 обробки фунгіцидами як до, так і після цвітіння.Транспортабельність гарна, виноград придатний для зимового зберігання в свіжому вигляді...

80,00 грн.

Алекса

Алекса

Алекса((Біруїнца х Восторг)[ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко, Росія]Синонім: VI-3-3-8Алекса - столова форма винограду,ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-125 днів. Кущі великої сили росту. Квітка двостатеві. Грона Цилиндроконические, дуже великі, 700-1000 г, окремі до 1,8 кг, помірної щільності. Ягоди білі, дуже великі, 10-14 г, овальні, 32,5 х 26,5 мм. М'якоть м'ясиста, щільна, з хорошим сахаронакопленіем. Смак гармонійний. Визрівання пагонів хороше. Укорінюваність живців хороша. Виноград добре зберігатися і може довго Весет на кущі. До заморозків цукор накопичується і ягода стає прозорою. Навантаження пагонів на 1 кущ - 30-40, обрізка лоз на 6-8 очок. Алекса добре зарекомендував себе в прищепленої культурі. Морозостійкість до -25 ° С. Оси не пошкоджується. У форми винограду Алекса стійкість до мільдью 2,5 бала, до оїдіуму 3,5 бала, сірої гнилі 1 бал. Транспортабельність, товарність хороші. Перспективна форма винограду...

60,00 грн.

Антоній великий

Антоній великий

Антоній великий(Талісман х Кишмиш променистий)[Селекція Крайнов В.Н.]Антоній великий - гібридна форма винограду. Середнього терміну дозрівання - кінець серпня - перша декада вересня. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Гроно циліндро-конічна, середньої щільності, дуже велика, масою 600-1200 г деякі до 2,5 кг. Ягода овальна, велика, масою 12-14 г до 20 г, біла. Смак гармонійний, м'якоть м'ясисто-соковита. Шкірочка з'їдається. Стійкість до хвороб вище середньої, морозостійкість -24 ° С.  ..

70,00 грн.

Богатяновскій

Богатяновскій

Богатяновскій[Любительська селекція Крайнова В.Н.]Богатяновскій - столова гібридна форма винограду. Термін дозрівання ранньо-середній (125-135 днів) в кінці серпня. Квітка обоеполий.Кусти великої сили росту. Грона великі, масою 800 -1100 г, конічні, середньої щільності. Ягоди дуже великі, 9-12 г, яйцевидні, золотистого кольору, гармонійного смаку. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка середньої щільності, з'їдається. Пагони визрівають добре. Богатяновскій обробляється в укривной культурі. Транспортабельність і товарність високі. Стійкість до мілдью 3,0 бала, до оїдіуму 3,5 бала, стійкий до сірої гнилі. Обрізка на 8-10 очок, навантаження на кущ 35-45 очок. Морозостійкість -23 ° С...

70,00 грн.

Граф Монте Крісто

Граф Монте Крісто

Граф Монте Крісто(Талісман × Різамат)[Капелюшний В.У., аматорська селекція]Граф Монте Крісто - столова форма винограду ранньо-середнього терміну дозрівання. Кущі великої сили росту. Квітка двостатеві. Грона дуже великі масою 800-1500 г, товарні. Маса ягоди 25-30 г, вирівняні в грона, овальні, щільні, кольору бордо при повній зрілості, без горошенія. М'якоть ягід м'ясиста, шкірка помірно щільна, з'їдається, ароматна з хорошим сахаронакопленіем. Визрівання пагонів дуже гарне. Відсоток укорінюваності живців високий. При посадці саджанців на постійне місце, урожай можливо отримати на 2 рік після посадки. Навантаження на кущ 30-35 очок, обрізка 6-8 очок, але дає непоганий урожай при короткій обрізці 4-6 очок. Урожай довго зберігається на кущах, не втрачаючи товарних якостей. Граф Монте Крісто відносно стійкий до мілдью і оїдіуму. Морозостійкість -24 ° С...

70,00 грн.

Монарх

Монарх

Монарх(Талісман х (Кардинал + суміш пилку))[Є.Г. Павловський, аматорська селекція, Росія]Синонім: ХризолітМонарх -  столова гібридна форма винограду, ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-125 днів. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Дозріває в другій половині серпня. Грона великі 500-600 г, деякі до 1,5 кг ошатні, без горошенія. Насіння в ягоді 1-2 штуки. Ягоди винограду Монарх дуже великі, все одна в одну, розміром 36 х 26 мм, масою до 18-20 г, яйцевидні, янтарно-жовтого кольору, з сонячної сторони із засмагою. М'якоть щільна, кожіцалегко з'їдається. Смак приємний, гармонійний, що тане, іноді надмірно солодкуватий, при повному дозріванні з легким мускатом. Урожай довго зберігається на кущах без втрати товарних якостей. Пагони визрівають добре. Навантаження пагонами, по можливості, чим більше, тим краще для даної форми. Пагони не повинні жирувати, а бути нормальної товщини. Обрізку можна робити на 6-8 нирок і на 12. Стійкість до мілдью, оїдіуму і сірої гнілі- 2 бали. Осами не пошкоджується. Морозостійкість -25 ° С...

80,00 грн.

Надія АЗОС

Надія АЗОС

Надія АЗОС(Молдова x Кардинал)[АЗОС, Анапа, Росія]Надія АЗОС - столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-130 днів. Дозріває переважно в другій декаді серпня або початку третьої. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Грона середньої щільності або пухкі, конічні або гіллясті вагою 500-800 г деякі до 2 кг. Ягода 6-8 г (29 х 23 мм) подовжено-овальна, темно-синього або майже чорного кольору з пруїном. Смак гармонійний. М'якоть хрустка, м'ясисто-соковита. Стійкість до мілдью, сірої гнилі ягід, оїдіуму - підвищена - 3,0-3,5 бала. Морозостійкість середня -22 ° С. Має високі показники товарності і транспортабельності, непоганий сорт винограду. Навантаження на кущ 35-45 очок. Обрізка плодових лоз на 6-10 очок. Можна обрізати на 2-3 нирки. Кисті при цьому будуть дуже великі. Кущ не любить загущення пагонами, вимагає нормування...

70,00 грн.

Нізіна

Нізіна

Нізіна(Талісман x Томайскій)[Любительська селекція, В.Н. Крайнов]Нізіна - столова форма винограду, ранньо-середнього або середнього терміну дозрівання, 125 - 130 днів. Тривалість вегетаційного періоду від початку розпускання бруньок до повного дозрівання ягід становить 125-130 днів. Дозріває в кінці серпня - початку вересня. Грона великі, масою 600-700 г, окремі до 1,5 кг, циліндро-конічні, середньої щільності. Ягоди великі і дуже великі, овальні, 30,4 x 22,3 мм, середньою масою 12-15 г, червоно-фіолетові, гармонійного смаку. М'якоть ягід м'ясисто-соковита, шкірка з'їдається. Насіння в ягоді 2 -3 шт. Особливість Нізіна - дуже раннє фарбування ягід, практично на 14 днів раніше споживчої зрілості ягід. Високий товарний вигляд. Транспортабельність гарна. Живці вкорінюються добре, вступають в плодоношення на 2 - 3 рік. Сумісність з підщеп хороша. Плодоносність очок біля основи висока, тому можна проводити коротку обрізку. Стійкість до мілдью і оїдіуму 3 - 3,5 бала. Форма винограду досить стійка до сірої гнилі. Осами не пошкоджується. Морозостійкість -23 ° С...

70,00 грн.

Симпатия

Симпатия

Симпатія(Талісман х Кишмиш променистий)[Любительська селекція, В.Н. Крайнов]Симпатія (Віктор-2) - гібридна форма винограду. Термін дозрівання ранньо-середній 125-135 днів. Квітка двостатеві. Кущі великої сили росту. Грона дуже великі, вагою 700-1500 грам, циліндро-конічної форми, пухкі або середньої щільності Ягода велика, вагою 10-14 грам, рожевого кольору, іноді з фіолетовим відтінком. Смак приємний з мускатним ароматом. Виноград Симпатія підвищено стійкий до відомим захворювань. Морозостійкість до -23 ° С...

70,00 грн.

Супер Плевен

Супер Плевен

супер Плевен (Синонім PZV-4-7)Супер Плевен- столовий сорт винограду раннього терміну дозрівання (10-15 серпня). Болгарської селекціі.Визреваніе пагонів хороше. Сила росту кущів сильна. Грона великі (500-1000 г) Цилиндроконические форми, помірної щільності. Ягоди круглі, жовто-зелена, із засмагою на сонячному боці, покрита щільним восковим нальотом., Вагою 7-10 г, м'ясисті, гармонійного вкуса.Цветок двостатеві. М'якоть хрустка, м'ясиста. Шкірочка товста. Смак гармонійний. Урожайність висока. Сорт винограду Плевен нестійкий до морозу і грибних хвороб. Вимагає повного комплексу заходів щодо захисту від грибних хвороб. Сорт порівняно стійкий до сірої гнилі. До філоксери нестійкий. Виноград використовується для споживання в свіжому вигляді, консервування. Транспортабельність висока. Вимагає укриття на зиму і обрізки на 8-10 очок.Морозостійкість -24 ° С   ..

60,00 грн.

Світлана

Світлана

Світлана(Талісман х Русмол)[ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко, Росія]Синонім: FVR-7-9, I-8-7-9Світлана - столова форма винограду. Термін дозрівання ранній або ранньо-середній. Дозріває на 5-7 днів раніше батьківського сорту Талісман, 117-125 днів, дозріває 15-20 Августа. Відрізняється дуже сильним ростом кущів. Визрівання пагонів хороше. Грона середньої щільності, рідше пухкі, найчастіше конічні або безформні, середньою вагою 800-1000 р Квітки функціонально-жіночі, але запилюється добре - без горошенія, значно краще, ніж сорт Кеша-1 (Талісман). За зовнішнім виглядом грон і ягід нагадує сорт Кеша-1. Ягоди дуже великі 35 х 31 мм, (середня вага 14-16 г), окремі - 40 х 35 мм, (20-25 г), світло-зеленого кольору, гармонійного смаку, з легким мускатним присмаком. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка в міру щільний і досить міцний, добре з'їдаються. Урожай на кущах зберігається довго, до осені ягоди частково заізюмліваются і не втрачають якостей. Оси практично не пошкоджується. Транспортабельність висока. Плодоносних пагонів 80-90%, число грон на втечу. Схильний до перевантаження урожаєм, тому потрібне ретельне нормування суцвіть і грон. Для вирощування ошатного, з високими смаковими якостями і підвищеною транспортабельністю столового винограду перевагу слід віддавати короткої або середньої обрізку - на 5-7 очок. Має підвищену родючість очок в нижній зоні пагонів. Здатний зав'язувати досить великі грона з кутових, що заміщають і сплячих бруньок. Тому дає досить високі врожаї в несприятливі за кліматичними умовами роки. Особливі вимоги до ґрунтових умов не пред'являє. Стійка до морозу (до -25 ° С), може оброблятися в НЕ укривной високоштамбових культурі. Форма виноград стійка мільдью, оїдіум, сіра гниль. Вимагає 1-2 профілактичних заходів щодо захисту від грибних хвороб. Добре зростається з підщеп. Транспортабельність висока. Дегустаційна оцінка свіжого винограду 8,3 бала..

60,00 грн.

Онтаріо

Онтаріо

Онтаріо(Уїнчелл x Даймонд)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Онтаріо стійкий до низьких температурних показників. Добре переносить морози, що досягають - 30º. Сорт винограду середньо-раннього періоду дозрівання. Плоди зберігаються на кущу до кінця вересня. Кущі середньорослі. Листя великі й дуже великі, слабо-або среднерассеченние, трьох-, рідко п'ятилопатеве, знизу покриті густим щетинисто-паутіністим опушенням. Квітка двостатеві. Грона мають циліндричну форму, їх вага досягає 200 м, середньої щільності. Ягоди великі і середні, округлі, маса їх становить приблизно 3,3 мЗеленувато-білі, при повному дозріванні з золотистим відтінком, з ізабельних присмаком. Дуже ароматні. М'якоть слизова. Визрівання пагонів хороше. Врожайність середня. Онтаріо грибними хворобами пошкоджується слабо. Вміст цукру становить 17 - 20%.Використовується виноград як в свіжому вигляді, так і в їдальнях і технічних цілях...

80,00 грн.

Блек гранд

Блек гранд

Блек гранд[Фест х Галібер Кулондр 256-28]Синонім - сіянець 68042.Блек гранд - столова гібридна форма винограду середнього терміну дозрівання, припадає на кінець серпня. Кущі великої сили росту, зі своєрідними звисаючими листям. Квітка обох статей Грона велика, циліндро-конічна або конічна форма, среднерихлий або пухкий, вага 600-1000 грам., Ягода великий, дуже гарний, нагадує форма крапелька, від темно синього до чорного кольору. ВЕС 8-10 грам ягоди, Смак приємний гармонійний з характерним присмаком. Шкірочка щільна, м'якоть м'ясисто-соковита. Має високу стійкість до мілдью, стійкість до оїдіуму середня, морозостійкість до -28 С...

70,00 грн.

Маркетт

Маркетт

Маркетт(Міннесота 1094 x Рава нуар)[Університет штату Міннесота, США]Маркетт (Marquette) - перспективний красновінного сорт винограду, який поєднує високу стійкість до морозу і хвороб з чудовою якістю одержуваних з нього вин. Середнього терміну дозрівання 125-130 днів. Розмір грон стандартний для технічних сортів винограду. У довжину вони досягають 10-11 см, їх середня вага коливається в межах 90-110 грам. Ягоди невеликі, округлі, темно-сині або чорні, покриті сизим захисним нальотом пруїном. М'якоть забарвлена ​​в світло-рожевий колір, на смак вона досить гармонійна, але яскраві сортові відтінки в ароматі свіжих ягід не простежується. Шкірочка ягід тонка, але при цьому досить міцна. Кісточки присутні, однак складають в загальній масі врожаю незначну частину. Вихід соку у сорту досягає 70-75% від ваги зібраного винограду.Діаметр виноградини 12-14 мм, звичайна маса 1,1-1,2 грама. Сахаронакопленіе сорти високе, в середньому 26%, кислотність вище середньої - pH фактор 2.9. Для зниження кислотності у вині рекомендується яблучно-молочне бродіння. Врожайність 80-100 ц / га. Сорт винограду Маркетт має видатну морозостійкість - надземна частина куща витримує зниження температури до -38 ° С, при цьому має високу стійкість до грибних захворювань (мілдью, оїдіум і чорна гниль), в окремі роки потрібні мінімальні обробки фунгіцидами. Помірно стійкий до листовій формі філоксери. Пагони ростуть вертикально, що зводить до мінімуму необхідність в зелених операціях, кущі краще освітлені, що в свою чергу поліпшення якості вина. На втечу зазвичай два грона. На думку американських експертів Маркетт починає нову еру гібридних сортів винограду, що володіють високою стійкістю до морозів і хвороб і даючи вина на рівні європейських сортів. Експериментальні вина з Маркетт відмінної якості, краще вин з більшості гібридних сортів. Дегустатори відзначили привабливий глибокий червоний колір, аромати вишні, чорного перцю, спецій, іноді з тонами ожини, сливи, тютюну, шкіри, помірну структуру танинов. Придатний для виробництва десертних і напівсолодких вин, через високу цукристості столові вина високоалкогольние (на рівні 14%), рекомендується змішування з менш цукристими сортами. Перші дані витримки вина з Маркетт в дубових бочках обнадіюють, збільшуючи складність вина, надаючи йому більше тіла і структури...

70,00 грн.

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень(Антей Магарачский х понад ранній безнасінний Магарача)[ «Магарач», Україна]Кишмиш Красень - універсальний сорт винограду середнього терміну дозрівання для виробництва екологічно чистих столових і десертних вин, в тому числі типу «Кагор» і для вживання в свіжому вигляді, як безнасінний сорт.Виведений в НІВіВ «Магарач» методом генеративної гібридизації від схрещування сортів Антей магарацький х Сверхранний безнасінний Магарача.Сорт має генетично обумовленою стійкістю до біотичних (філоксера, мілдью, оїдіум, сіра гниль) і абіотичних (мороз, посуха) факторів середовища.Врожайність до 180 ц / га.Сахаронакопленіе 30 г / 100 см3.Вихід сусла до 78%.Уведений до Реєстру сортів рослин для промислового вирощування в Україні з 2008 року...

80,00 грн.

Алтай

Алтай

Алтай [Фрумоаса албе х Восторг]Алтай - столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, який був виведений селекціонером Шаровим на просторах Алтаю.Ягоди вражають своїми розмірами, масою до 16 г, зустрічаються і 25 г, форма може бути ідеально круглої або слабо овальної, ніжного салатово - білого кольору. При поганій погоді влітку з'являється горошеніе.Ягоди досягають технічної зрілості в третій декаді серпня (120-125 днів). Грона середнього розміру в формі конуса, маса грона 1000-1500 грам. Смакові якості багаті, гармонія кисло-солодкого напрямки доповнюється нотками мускатного аромату. Ягода відрізняється м'ясистої соковитою м'якоттю з одним або двома насінням, оси її не турбують. Склад соку цукор 17-23%, кислота 6-8 г / л.Нагрузка 15-20 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Стійкий до морозу до -25 ° С.Стійкість до оїдіуму і мілдью середня - 3,0 бала, стійкий до сірої гнилі.Вино з цього сорту має дивовижний смак...

60,00 грн.

Показано 1 по 26 з 26 (Всього сторінок 1)