Конвалія
(Талісман х Кишмиш променистий)
[В.В. Загорулько, Україна]
Конвалія - столова форма винограду, отримана Загорулько В.В.
Термін дозрівання ранньо-середній або середній, вегетаційний період триває близько 125-135 днів. Таким чином, урожай знімається з кущів тільки в кінці серпня і навіть на початку вересня. Кущі дуже великої сили росту. Квітка двостатеві. Сорт відрізняється тривалим, дуже ароматним весняним цвітінням.
Грона Цилиндроконические або конічні, великі, масою 500-700 г. Ягоди подовжено-овальні або циліндричні, дуже великі, середньою масою 12-14 грам. Колір винограду жовто-лимонний, шкірка середньої товщини, на смак майже не відчувається, м'якоть м'ясисто-соковита, високих смакових якостей, Смак солодкий, гармонійний з нотками мускатного горіха і легкої кіслінкой.Сахарістость соку ягід 18,4 г / 100 см3, кислотність 6 , 2 г / дм3. Стійкість до грибних хвороб середня 2,5-3 балів, має гарну морозостійкість і витримує температуру до -20 -22 градусів, а під плівковим тунельних укриттям до -30. Урожайність висока. Транспортабельність висока. Сорт добре підходить для вживання в незмінному вигляді, а так само для приготування домашнього варення, джему, випічки і соків.
Виноград |
Вік саджанця |
Посадка 2021 року |
Термін дозрівання |
ранньо-середнього терміну (120-125 днів) |
маса грона |
500-700 г |
маса ягоди |
12-14 грам |
Колір ягоди |
жовто-лимонний |
Смак |
Смак солодкий, гармонійний з нотками мускатного горіха і легкою кислинкою |
Функціональність квітки |
Двостатевий |
Морозостійкість |
до -20 -22 градусів |
Стійкість до хвороб |
Середня |