Буффало
Герберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)
[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]
Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина.
Виноград |
Вік саджанця |
Посадка 2023 року (травень) |
Термін дозрівання |
ранньо-середнього терміну (120-135 днів) |
маса грона |
200—500 г |
маса ягоди |
3—5 г |
Колір ягоди |
темно-синього кольору |
Смак |
оригінальний суничний смак |
Функціональність квітки |
Двостатевий |
Сила росту куща |
сильнорослий |
Морозостійкість |
-27-30 °С |
Стійкість до хвороб |
Висока |