• Фіолетовий ранній саджанці в контейнері

Фіолетовий ранній
(Північний (Сіянець Маленгра x В. амурензіс) x Мускат гамбурзький)
[ВНДІВіВ ім. Я І. Потапенко, Росія]
Фіолетовий ранній - універсальний сорт винограду з підвищеною стійкістю до хвороб і морозу. Квітка двостатеві. Гроно середньої величини (довжиною 15-17, шириною 10-12 см), конічна, часто лопастная, среднерихлая. Ніжка грона довга, зелена. Середня маса грона до 200 м Ягода середньої величини (діаметром 13-16 мм). Маса кожної ягоди 2-2,5 г, округла, фіолетово-синя з блакитно-сірим восковим нальотом. Шкірочка міцна. М'якоть соковита, дуже приємного смаку з оригінальним мускатним ароматом. Сік безбарвний.Насіння в ягоді 2-3.
Фіолетовий ранній- конічні, пухкі грона, ягоди округлі, темно-фіолетові невеликі ягоди з сильно вираженим мускатним присмаком; довгі гребненожкі.
Саджанці винограду з сланкими тонкими пагонами, з округлими, слаборассеченнимі листям. Листові пластинки слабовипуклоє, з гострими зубцями. Осіннє забарвлення листя жовта.
Вегетаційний період від розпускання вічок до знімною зрілості ягід 134 дня.Для вживання в свіжому вигляді збір винограду проводять в першій декаді вересня, а для виробництва вина - в третій декаді вересня. Кущі середньої сили росту, без зрошення - слаборослиє. Визрівання однорічних пагонів задовільний.
Сорт Фіолетовий ранній досить стійкий до мілдью і сірої гнилі ягід, уражається оїдіумом, бактеріальним раком. Стійкість до гроздевой листовійки і філоксери низька. Відрізняється підвищеною стійкістю до морозів (-25 ...- 27 ° С).
Ранній термін дозрівання ягід в поєднанні з низькою кислотністю, мускатним ароматом і пухкої гроном роблять цей сорт цілком придатним для вживання ягід в свіжому віде.Сахарістость сусла досягає 16-22 г / 100 мл. Невисока кислотність ягід (3,8 г / л) визначає придатність сорту для приготування високоякісного ароматного виноградного соку, дегустаційна оцінка якого досягає 8,9 бала. Марочне десертне вино Мускат степова роза, готують на батьківщині сорти в Новочеркаську, відрізнялося високою якістю, гармонійністю, сильно розвиненими тонами троянди в букеті і смаку.

Виноград
Вік саджанця Посадка 2023 року (травень)
Термін дозрівання ранньо-середнього терміну (120-135 днів)
маса грона до 200 г
маса ягоди 2-2,5 г
Колір ягоди фіолетово-синій з блакитно-сірим восковим нальотом
Смак дуже приємного смаку з оригінальним мускатним ароматом
Функціональність квітки Двостатевий
Сила росту куща середньої сили
Морозостійкість -25...-27°С
Стійкість до хвороб Висока

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку

Фіолетовий ранній саджанці в контейнері

  • Виробник: Собственная посадка
  • Артикул: Фиолетовый ранний
  • Наявність: УТОЧНЮЙТЕ НАЯВНІСТЬ ПО ТЕЛЕФОНУ
  • 80,00 грн.


Схожі товари

Подарунок Войтович

Подарунок Войтович

Подарунок Войтович[ "ВИЕРУЛ", Молдова] Синоніми: V-60-29, Подарунок ВойтовичЮвілей Войтович - столова форма винограду. Раннього терміну дозрівання - 115-120 днів. Кущі великої сили росту. Грона великі, 400-500 г, циліндричні, середньої щільності. Ягоди великі, 29,8 x 20,7 мм, масою 6,9-7,5 г, овальні, темно-рожеві. Смак гармонійний, з легким мускатом. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка щільна, але з'їдається. Цукристість 18-20%, кислотність 7-8 г / л. Пагони визрівають добре. Сумісність з підщеп хороша. Плодоносних пагонів 70-75%, число грон на втечу 1,4-1,6. Навантаження на кущ 35-40 очок, обрізка лоз на 6-8 очок. Морозостійкість -24 ° С. Може вирощуватися в полуукривной культурі. Форма Ювілей Войтович досить стійка до мілдью, середньо стійка до оїдіуму. Дегустаційна оцінка свіжого винограду 8,1 бала. Транспортабельність гарна...

60,00 грн.

Ніжний (К-878)

Ніжний (К-878)

Ніжний (К-878) (Вільдер х Перли Самба)[А.А. Кондрацкий, Київ, Україна]Синонім: НіжнийК-878 - столовий сорт винограду, виведений А.А. Кондрацьким від схрещування сортів Вільдер і Перли Саба. Кущі середньорослі, з короткими міжвузлями, листя слаборассеченние, ледь опушені знизу. Грона середнього розміру, округлі, гарного вигляду. Ягоди рожево-фіолетового кольору, масою 3-5 г, солодкі, з приємним мускатним (ізабелльним) смаком і ароматом. Врожайність середня. Листя слабо уражуються мільдью. Для сорту К-878 рекомендована обрізка плодових лоз на 4-6 очок.  ..

60,00 грн.

Сенека

Сенека

Сенека(Лігнау бланx Онтаріо)[США]Сенека - ізабельних сорт винограду, універсального призначення. Дуже ранній термін дозрівання. Сила росту кущів досить велика. Квітка двостатеві. Гроно середня або досить велика, часто з невеликим крилом, конічна, середньо щільна і пухка. Ягода великий, овально-видовжений, світло-зелений з жовтуватим відтінком. М'якоть слизова, з ізабельних смаком. Цукристість 17,8г / 100 см3, кислотність 7,0 г / дм3. Визрівання пагонів хороше. Урожайність висока. Сорт винограду Сенека стійкий до морозу (-25 ° С) і грибних хвороб. У нас Сенека використовується для споживання в свіжому вигляді. На північному сході США вирощується для виробництва вина і як столовий виноград. З легким мускатним ароматом, гармонійного смаку...

70,00 грн.

Мускат перловий

Мускат перловий

Мускат перловий(Чауш рожевий x Перли Саба)[ІВіВ ім. В.Е. Таїрова, Україна]Мускат перловий - понад ранній столовий сорт винограду. Дозріває в середині серпня. Кущі сильнорослі. Лоза визріває добре, коричнева. Листя середнього розміру, округлі, п'ятилопатеве, сільнорассеченние, грубі, знизу зі щетинистим опушенням. Грона середнього розміру (середня маса 270 г), конічні або Цилиндроконические, середньої щільності або щільні. Ягоди середні, округлі, зеленувато-жовті. Шкірочка тонка. М'якоть м'ясисто-соковита з мускатним ароматом. Дегустаційна оцінка - 8,3 бала. Цукристість 16,2 г / 100 см3, кислотність - 8 г / дм3.Урожайність - 85,2 ц / га. Морозостійкість Мускату перлового середня - 22ºС. Виноград уражається сірою гниллю, відносно стійкий до оїдіуму, среднеустойчив до мілдью. При обрізанні навантаження на виноградний кущ становить в середньому 40 очок із залишенням 4-5 очок на плодовому втечу...

60,00 грн.

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).[НВФ «Ампелос», Україна]Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу...

80,00 грн.

Буффало

Буффало

БуффалоГерберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина...

80,00 грн.

Фронтіньяк

Фронтіньяк

Фронтіньяк (Riparia 89х Ландо 4511) [штат Міннесота, США].Фронтіньяк-червоновинний сорт винограду, неймовірно стійкий і безпроблемний технічний сорт, він просто чемпіон із врожайності, закладає 3-4 грона на пагін і спокійно витягує таке навантаження. Виведений 1996 року. Сорт середньо-пізнього терміну дозрівання. Квітка двостатева. Кущі сильнорослі, рано вступає в плодоношення. Грона дрібні та середні, масою 100-130 г, циліндроконічні, пухкі, рідше середньої щільності. Ягоди дрібні, масою 1,2-1,4 г, округлі, темно-сині, майже чорні, вкриті густим восковим нальотом. Шкірочка щільна, шкірка товста, м'якоть м'ясисто-соковита, смак гармонійний. Грона можуть довго висіти на кущах, добре накопичує цукор до 24-26%, але й кислотність висока (10-14 г/л). Навіть у вологі роки пошкодження ягід сірою гниллю і розтріскування практично не спостерігалося. Урожайність дуже висока, іноді потрібне нормування врожаю. Сорт винограду Фронтіньяк високостійкий до мілдью. з сорту готують вина насиченого темно-рубінового кольору, з приємними ароматами ожини, вишні, сливи. Трав'янистий аромат V. riparia у винах проявляється рідко. Часто йде в купажах з низькокислотними сортами винограду, а також із сорту виробляють лікерні (типу портвейну) і рожеві вина.Морозостійкість дуже висока - 34°С...

100,00 грн.