• Маркетт саджанці в контейнері

Маркетт

(Міннесота 1094 x Рава нуар)

[Університет штату Міннесота, США]

Маркетт (Marquette) - перспективний красновінного сорт винограду, який поєднує високу стійкість до морозу і хвороб з чудовою якістю одержуваних з нього вин. Середнього терміну дозрівання 125-130 днів. Розмір грон стандартний для технічних сортів винограду. У довжину вони досягають 10-11 см, їх середня вага коливається в межах 90-110 грам. Ягоди невеликі, округлі, темно-сині або чорні, покриті сизим захисним нальотом пруїном. М'якоть забарвлена ​​в світло-рожевий колір, на смак вона досить гармонійна, але яскраві сортові відтінки в ароматі свіжих ягід не простежується. Шкірочка ягід тонка, але при цьому досить міцна. Кісточки присутні, однак складають в загальній масі врожаю незначну частину. Вихід соку у сорту досягає 70-75% від ваги зібраного винограду.

Діаметр виноградини 12-14 мм, звичайна маса 1,1-1,2 грама. Сахаронакопленіе сорти високе, в середньому 26%, кислотність вище середньої - pH фактор 2.9. Для зниження кислотності у вині рекомендується яблучно-молочне бродіння. Врожайність 80-100 ц / га. Сорт винограду Маркетт має видатну морозостійкість - надземна частина куща витримує зниження температури до -38 ° С, при цьому має високу стійкість до грибних захворювань (мілдью, оїдіум і чорна гниль), в окремі роки потрібні мінімальні обробки фунгіцидами. Помірно стійкий до листовій формі філоксери. Пагони ростуть вертикально, що зводить до мінімуму необхідність в зелених операціях, кущі краще освітлені, що в свою чергу поліпшення якості вина. На втечу зазвичай два грона. На думку американських експертів Маркетт починає нову еру гібридних сортів винограду, що володіють високою стійкістю до морозів і хвороб і даючи вина на рівні європейських сортів. Експериментальні вина з Маркетт відмінної якості, краще вин з більшості гібридних сортів. Дегустатори відзначили привабливий глибокий червоний колір, аромати вишні, чорного перцю, спецій, іноді з тонами ожини, сливи, тютюну, шкіри, помірну структуру танинов. Придатний для виробництва десертних і напівсолодких вин, через високу цукристості столові вина високоалкогольние (на рівні 14%), рекомендується змішування з менш цукристими сортами. Перші дані витримки вина з Маркетт в дубових бочках обнадіюють, збільшуючи складність вина, надаючи йому більше тіла і структури.

Виноград
Вік саджанця Посадка 2023 року (травень)
Термін дозрівання ранньо-середнього терміну (125-130 днів)
маса грона 90−110 г
маса ягоди 1,1−1,2 г
Колір ягоди червоно-фіолетові, покриті пруіновим нальотом
Смак гармонійного смаку
Функціональність квітки Двостатевий
Сила росту куща середньо-сильна
Морозостійкість до -38°С
Стійкість до хвороб Висока

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку

Маркетт саджанці в контейнері

  • 50,00 грн.


Схожі товари

Онтаріо

Онтаріо

Онтаріо(Уїнчелл x Даймонд)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Онтаріо стійкий до низьких температурних показників. Добре переносить морози, що досягають - 30º. Сорт винограду середньо-раннього періоду дозрівання. Плоди зберігаються на кущу до кінця вересня. Кущі середньорослі. Листя великі й дуже великі, слабо-або среднерассеченние, трьох-, рідко п'ятилопатеве, знизу покриті густим щетинисто-паутіністим опушенням. Квітка двостатеві. Грона мають циліндричну форму, їх вага досягає 200 м, середньої щільності. Ягоди великі і середні, округлі, маса їх становить приблизно 3,3 мЗеленувато-білі, при повному дозріванні з золотистим відтінком, з ізабельних присмаком. Дуже ароматні. М'якоть слизова. Визрівання пагонів хороше. Врожайність середня. Онтаріо грибними хворобами пошкоджується слабо. Вміст цукру становить 17 - 20%.Використовується виноград як в свіжому вигляді, так і в їдальнях і технічних цілях...

80,00 грн.

Блек гранд

Блек гранд

Блек гранд[Фест х Галібер Кулондр 256-28]Синонім - сіянець 68042.Блек гранд - столова гібридна форма винограду середнього терміну дозрівання, припадає на кінець серпня. Кущі великої сили росту, зі своєрідними звисаючими листям. Квітка обох статей Грона велика, циліндро-конічна або конічна форма, среднерихлий або пухкий, вага 600-1000 грам., Ягода великий, дуже гарний, нагадує форма крапелька, від темно синього до чорного кольору. ВЕС 8-10 грам ягоди, Смак приємний гармонійний з характерним присмаком. Шкірочка щільна, м'якоть м'ясисто-соковита. Має високу стійкість до мілдью, стійкість до оїдіуму середня, морозостійкість до -28 С...

70,00 грн.

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень(Антей Магарачский х понад ранній безнасінний Магарача)[ «Магарач», Україна]Кишмиш Красень - універсальний сорт винограду середнього терміну дозрівання для виробництва екологічно чистих столових і десертних вин, в тому числі типу «Кагор» і для вживання в свіжому вигляді, як безнасінний сорт.Виведений в НІВіВ «Магарач» методом генеративної гібридизації від схрещування сортів Антей магарацький х Сверхранний безнасінний Магарача.Сорт має генетично обумовленою стійкістю до біотичних (філоксера, мілдью, оїдіум, сіра гниль) і абіотичних (мороз, посуха) факторів середовища.Врожайність до 180 ц / га.Сахаронакопленіе 30 г / 100 см3.Вихід сусла до 78%.Уведений до Реєстру сортів рослин для промислового вирощування в Україні з 2008 року...

80,00 грн.

Чорний доктор

Чорний доктор

Чорний доктор (УВАГА !!! В РІЗНИХ РЕГІОНАХ Виноград МАЄ СВІЙ СМАК !!!)Чорний доктор - старовинний сорт винограду. Цей сорт був привезений з Вірменії, але Українські виноградарі вивели цей сорт з більш високою морозостійкістю до 30 ° С. Там він вирощувався більше 2000 років. Назви його не знали, але оскільки вина з винограду даного сорту мають високі цілющі властивості, його в народі прозвали Чорний доктор.Термін дозрівання ранньо-середній або середній. Від початку вегитации до дозрівання в звичайні роки 137-145 днів. В умовах київської області дозріває в другій половині вересня. Лоза визріває добре, більш ніж на 3/4 приросту. Визріла лоза темно-коричневого кольору. Живці вкорінюються добре. У саджанців виходить добре розвинена коренева система. Квітка двостатеві. Характерною особливістю сорту є рожевого забарвлення квіток у верхній частині квітконоса. На втечу від двох до шести квітконосів.Пагони середньої сили росту, або вище середньої.Грона конічні або циліндро-конічні, середні, середньої щільності, масою до 150-200 грам.Ягоди середні, розміром до 15-20мм, круглі або овальні. Шкірочка щільна, чорного кольору. М'якоть соковита, дуже добре пофарбована в чорний колір. Смак сортовий, нагадує смак чорносливу, в деяких випадках вишні. У ягоді 2-4 насінини, великі. Цукристість соку ягід до 25-26 г / 100 мл, при кислотності 6-8 г / л. В умовах Київської області цукристість до 20 г / л. Обрізка лоз плодоношення середня. Гарні результати виходять при короткій обрізці. Але, коротше, ніж 4 очка на лозі плодоношення залишати не треба. При правильній агротехніці урожайність середня і навіть висока. Ягоди при перезріванні можуть заізюмліваются на гронах.Стійкість до захворювань підвищена. В умовах Київської області виноградарі вирощують цей сорт без приховування лоз плодоношення на зиму. При цьому отримують високі врожаї.З даного сорту винограду отримують високоякісні вина з високими лікувальними властивостями. Вино виходить щільне, тягуче. У смаку присмак шоколаду і аромат чайної троянди...

140,00 грн.

Гриф

Гриф

Гриф (Буффало х Восторг). Сорт селекції США, раннього терміну дозрівання. Сорт дозріває в 20-х числах серпня. Кущі сильно рослі, листя цільні. Гроно конічна, середньої щільності невеликих розмірів - 150-300 м Ягода кругла, 3-4 г, синього кольору, солодка, з ізабельних ароматом. Грона і ягода має вигляд погіршеної варіанти Буффало.Отлічается невибагливістю, гарну стійкість до комплексу несприятливих умов. Дає помірний урожай в порівнянні з Буффало. Але визріває повністю, живці укорінюються добре Морозостійкість -до -25 ° С...

80,00 грн.

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).[НВФ «Ампелос», Україна]Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу...

80,00 грн.

Буффало

Буффало

БуффалоГерберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина...

80,00 грн.