Рубіновий ювілей - гібридна форма винограду селекції Крайнова В.Н. Ранньо-середній терміну дозрівання. Ягоди дозрівають до кінця серпня, але краще почекати до середини вересня, потім знімати. Справа тут не тільки в сахаронакопленіем - виявляється, Рубіновий ювілей забарвлюється в «зрілий» колір набагато раніше, ніж ягоди придбають всі ті якості, що притаманні зрілому винограду. Кущі середньої і вище середньої сили росту. Квітка двостатеві. Гроно Цилиндроконические, середньої щільності і пухка, велика, масою 600-1000 р Грона Рубінового ювілею насичено червоного кольору Ягода овально-циліндрична, велика, масою 10-15 г, насичено-червоного кольору з рубіновим відтінком. Смак з відчутними мускатними, рожевими і суничними нотами, м'якоть м'ясисто-соковита. Шкірочка з'їдається. Гарний і солодкий, але також незвичайною стійкості плодів до зберігання і перевезень. Горошітся редко.Не боїться ні борошнистої роси - оїдіуму і мілдью, ні різного роду гнилей, ні інших бактеріальних хвороб винограду. Правда, не дуже стійкий до осам. Урожайність сорту висока, потребує нормуванні очками і пагонами. Обрізають на 6 - 8 очок, залишаючи в нормі 35 на кущ. Вимагає обов'язкових укриття на зиму, так як максимально до -22 ° С. Боїться дощів.
Виноград |
Вік саджанця |
Посадка 2023 року |
Термін дозрівання |
ранньо-середнього терміну (120-125 днів) |
маса грона |
600-1000 г |
маса ягоди |
10-15 г |
Колір ягоди |
насичено-червоного кольору з рубіновим відтінком. |
Функціональність квітки |
Двостатевий |
Сила росту куща |
середньої і вище середньої сили |
Морозостійкість |
-22 °С |
Стійкість до хвороб |
Висока |