Кодрянка-218(Молдова х Маршальський). Молдова.Це клон Кодрянки.Раннє дозрівання (115-120 днів), великі овальні темно-фіолетові ягоди з густим пруіновим нальотом ,, хрусткий ніжний смак м'якоті, висока врожайність (130-140ц / га) роблять цей сорт незамінним в кожному віноградніке..Сіпьнорослий. Грона - до 700 г, можуть бути до 1 кг і більше, помірної щільності, гарного вигляду, ягоди великі - 6-8 г (20х32), довгасті, темно-фіолетові, гармонійного смаку, цукристість - 16%. Пагони визрівають добре (80-90%), живці укорінюються добре. Листя середні, округлі, трилопатеві, слаборассеченние. Верхня сторона листової пластинки світло-зелена, слабосетчато-зморшкувата, на нижній частині легкостіраемое паутіністие опушення. Квітка двостатеві. Врожайність висока, 5-річний кущ може дати до 22 кг. Стійкість до мілдью і оїдіуму - 3 балів. Морозостійкість - мінус 23 градуси. Ягоди мають по 1-2 м'якою кісточці або без кісточок, можна сушити на родзинки, сушена ягода дуже смачна. При зберіганні грон ягода також підсихає, заізюмліваются, перетворюючись на справжній делікатес. Відрізняється від своєї популярної «сестри», просто Кодрянка, більшими гронами і ягодами більш темного відтінку і навіть побільше, мають в смаку злегка вловимий приємну терпкість. Грона К-218 (таким шифром називаємо її для стислості) можна тримати на кущах довше, до кінця серпня, через що смак ягід стає більш вишуканим - чистим, вже без терпкуватим, тонко-медовим. Ці нюанси можна відчути лише при дегустації ягід. Навантаження на кущ 40-50 очок. Обрізка плодових лоз на 8-10 очок. Морозостійкість -23 ° С. Довго висить на кущах, не втрачаючи смакових якостей. Транспортабельність гарна. Сорт характеризують як «стабільний». При перевантаженні сорт схильний до горошенія, але ошатність кистей при цьому не втрачається. Сорт помірно пошкоджується осами. Кодрянка стійка до весняних заморозків. Кодрянка - один з основних ринкових сортів на території України. Сорт стрімко набирає популярність в більш північних районах. Придатний для вирощування в плівкових теплицях., При культивації в північних районах. Влітку, щоб поїсти «ситного» винограду, треба зняти гроно Захоплення, а щоб вгамувати спрагу від його цукристості - треба зняти гроно Кодрянка.Кодрянка багато років заслужено займає у всіх рейтингах стабільний місце в середині десятки кращих сортів столового винограду...
50,00 грн.