Ізабелла Банська(Vitis Vinifera х Vitis Lambrusca)[з'явився мимоволі, внаслідок природної селекції]Ізабелла Банська (великоплідна) - столово-технічний сорт, що з'явився спонтанно, в результаті природної селекції, ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-125 днів. Дозріває раніше, ніж звичайна Ізабелла, на один місяць. Дуже сильноросла. Квітка функціонально двостатева. Кетяги дрібні, 150-180 г, конічні, середньої щільності. Ягоди середні, округлі, середньою масою 2,5-3,5 г, чорно-фіолетові з густим нальотом сизо-сірого кольору, ізабельного смаку, переважає мускатний відтінок, м'якоть кисло-солодка, слизова, блідо-зеленого або зеленувато-жовта з легко впізнаваним присмаком, що нагадує садову суницю. Кісточок у ягодах небагато, шкірка міцна. Цукровість 19-21%, кислотність 6-7 г/л. Плодоносних пагонів 80-90%, коефіцієнт плодоношення 1,8-2,0. Урожайність висока за рахунок того, що на кожній плодоносній пагоні формується по 2–3 пензлі (взагалі, чим більше грон, тим менша маса кожної з них). У середньому з дорослої лози знімають 50-60 кг винограду.Щітки у винограду Ізабелла не надто великі, але врожайність від цього не страждає. Морозостійкість -29 ° С, форма винограду невибагливий у догляді, стійка до грибних хвороб. Транспортабельність хороша. Може оброблятися на альтанках у культурі. Ізабелла відноситься до категорії універсальних сортів. У смаку плодів переважає мускатний відтінок, з ягід сортів Ізабелла виробляють джеми та варення, висококласні вина та соки (домашні заготівлі з неї зберігають властивий свіжому винограду аромат).Урожай визріває пізно, у першій декаді жовтня. Зрозуміти, що ягоди встигли, дуже легко за «мускатним» ароматом, що розповсюджується ними. Першого плодоношення очікується через 3-4 роки після висадки саджанця винограду в грунт...
50,00 грн.