Винні сорти

Винні сорти  - призначені для виготовлення вина.


Порівняти товари (0)


Буффало

Буффало

БуффалоГерберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина...

80,00 грн.

Гриф

Гриф

Гриф (Буффало х Восторг). Сорт селекції США, раннього терміну дозрівання. Сорт дозріває в 20-х числах серпня. Кущі сильно рослі, листя цільні. Гроно конічна, середньої щільності невеликих розмірів - 150-300 м Ягода кругла, 3-4 г, синього кольору, солодка, з ізабельних ароматом. Грона і ягода має вигляд погіршеної варіанти Буффало.Отлічается невибагливістю, гарну стійкість до комплексу несприятливих умов. Дає помірний урожай в порівнянні з Буффало. Але визріває повністю, живці укорінюються добре Морозостійкість -до -25 ° С...

80,00 грн.

Кардинал АЗОС

Кардинал АЗОС

Кардинал АЗОС(Кріулянскій x Кардинал)[АЗОС, Анапа, Росія]Синоніми: Кардинал-Люкс, Незрівнянний, К-41Кардинал АЗОС - столовий сорт винограду, середньо-раннього терміну дозрівання (120-125 днів). Кущі сильнорослі. Форма грона Цилиндроконические або конічна, іноді безформна, щільність середня, середньою вагою 450 г, але найчастіше формуються більші грона, що набирають масу 1 кг і більше. Ягоди округлі, великі і дуже великі, 27x25 мм, 7-9 г, кольором від червоно до темно-синього. М'якоть хрустка, гармонійного смаку з мускатним присмаком. Цукристість 17-21%, кислотність 6-8 г / л. Коефіцієнт плодоношення 1,3. Обрізка середня і довга на 6-12 очок. Урожайність висока. Пагони визрівають добре. Виноград Кардинал АЗОС сумісний з більшістю підщеп. Для даного сорту рекомендує застосовувати середню і довгу обрізку, залишаючи від 6 до 12 очок на втечу. Для винограду характерна злегка підвищена морозостійкість до -23 ° С і стійкість до основних грибкових захворювань. Колір плодів біло-зелений, після дозрівання він набуває золотистий відтінок. Смак плодів даного сорту гармонійний, вміст цукру становить 17 - 20%...

70,00 грн.

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).[НВФ «Ампелос», Україна]Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу...

80,00 грн.

Подарунок Войтович

Подарунок Войтович

Подарунок Войтович[ "ВИЕРУЛ", Молдова] Синоніми: V-60-29, Подарунок ВойтовичЮвілей Войтович - столова форма винограду. Раннього терміну дозрівання - 115-120 днів. Кущі великої сили росту. Грона великі, 400-500 г, циліндричні, середньої щільності. Ягоди великі, 29,8 x 20,7 мм, масою 6,9-7,5 г, овальні, темно-рожеві. Смак гармонійний, з легким мускатом. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка щільна, але з'їдається. Цукристість 18-20%, кислотність 7-8 г / л. Пагони визрівають добре. Сумісність з підщеп хороша. Плодоносних пагонів 70-75%, число грон на втечу 1,4-1,6. Навантаження на кущ 35-40 очок, обрізка лоз на 6-8 очок. Морозостійкість -24 ° С. Може вирощуватися в полуукривной культурі. Форма Ювілей Войтович досить стійка до мілдью, середньо стійка до оїдіуму. Дегустаційна оцінка свіжого винограду 8,1 бала. Транспортабельність гарна...

60,00 грн.

Рогачевський (Витончений)

Рогачевський (Витончений)

Рогачевський (Витончений) отримано білоруськими селекціонерами. Універсальний сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, від початку розпускання бруньок і до повної зрілості проходить 115-125 днів. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Листя темно-зеленого кольору, сильно розсічені, трилопатеві, нижня поверхню листа біла, сильно опушена. Грона красиві, одномірні, масою до 250 г, циліндричні, плотностние. Ягоди великі, одномірні масою 5г, темно-фіолетові, солодкі, з легким ізабельних присмаком. Оптимальне навантаження на кущ 35-40 очок. Обрізка лоз плодоношення на 5-7 очок. Морозостійкість плодової бруньки - 27 С. Урожайність висока. Стійкість до захворювань підвищена. Живці вкорінюються добре. У південних районах Білорусі культивується без укриття на зиму. Придатний для приготування соків, вина і вживання в свіжому вигляді...

80,00 грн.

Фіолетовий ранній

Фіолетовий ранній

Фіолетовий ранній(Північний (Сіянець Маленгра x В. амурензіс) x Мускат гамбурзький)[ВНДІВіВ ім. Я І. Потапенко, Росія]Фіолетовий ранній - універсальний сорт винограду з підвищеною стійкістю до хвороб і морозу. Квітка двостатеві. Гроно середньої величини (довжиною 15-17, шириною 10-12 см), конічна, часто лопастная, среднерихлая. Ніжка грона довга, зелена. Середня маса грона до 200 м Ягода середньої величини (діаметром 13-16 мм). Маса кожної ягоди 2-2,5 г, округла, фіолетово-синя з блакитно-сірим восковим нальотом. Шкірочка міцна. М'якоть соковита, дуже приємного смаку з оригінальним мускатним ароматом. Сік безбарвний.Насіння в ягоді 2-3.Фіолетовий ранній- конічні, пухкі грона, ягоди округлі, темно-фіолетові невеликі ягоди з сильно вираженим мускатним присмаком; довгі гребненожкі.Саджанці винограду з сланкими тонкими пагонами, з округлими, слаборассеченнимі листям. Листові пластинки слабовипуклоє, з гострими зубцями. Осіннє забарвлення листя жовта.Вегетаційний період від розпускання вічок до знімною зрілості ягід 134 дня.Для вживання в свіжому вигляді збір винограду проводять в першій декаді вересня, а для виробництва вина - в третій декаді вересня. Кущі середньої сили росту, без зрошення - слаборослиє. Визрівання однорічних пагонів задовільний.Сорт Фіолетовий ранній досить стійкий до мілдью і сірої гнилі ягід, уражається оїдіумом, бактеріальним раком. Стійкість до гроздевой листовійки і філоксери низька. Відрізняється підвищеною стійкістю до морозів (-25 ...- 27 ° С).Ранній термін дозрівання ягід в поєднанні з низькою кислотністю, мускатним ароматом і пухкої гроном роблять цей сорт цілком придатним для вживання ягід в свіжому віде.Сахарістость сусла досягає 16-22 г / 100 мл. Невисока кислотність ягід (3,8 г / л) визначає придатність сорту для приготування високоякісного ароматного виноградного соку, дегустаційна оцінка якого досягає 8,9 бала. Марочне десертне вино Мускат степова роза, готують на батьківщині сорти в Новочеркаську, відрізнялося високою якістю, гармонійністю, сильно розвиненими тонами троянди в букеті і смаку...

80,00 грн.

Ніжний (К-878)

Ніжний (К-878)

Ніжний (К-878) (Вільдер х Перли Самба)[А.А. Кондрацкий, Київ, Україна]Синонім: НіжнийК-878 - столовий сорт винограду, виведений А.А. Кондрацьким від схрещування сортів Вільдер і Перли Саба. Кущі середньорослі, з короткими міжвузлями, листя слаборассеченние, ледь опушені знизу. Грона середнього розміру, округлі, гарного вигляду. Ягоди рожево-фіолетового кольору, масою 3-5 г, солодкі, з приємним мускатним (ізабелльним) смаком і ароматом. Врожайність середня. Листя слабо уражуються мільдью. Для сорту К-878 рекомендована обрізка плодових лоз на 4-6 очок.  ..

60,00 грн.

Сенека

Сенека

Сенека(Лігнау бланx Онтаріо)[США]Сенека - ізабельних сорт винограду, універсального призначення. Дуже ранній термін дозрівання. Сила росту кущів досить велика. Квітка двостатеві. Гроно середня або досить велика, часто з невеликим крилом, конічна, середньо щільна і пухка. Ягода великий, овально-видовжений, світло-зелений з жовтуватим відтінком. М'якоть слизова, з ізабельних смаком. Цукристість 17,8г / 100 см3, кислотність 7,0 г / дм3. Визрівання пагонів хороше. Урожайність висока. Сорт винограду Сенека стійкий до морозу (-25 ° С) і грибних хвороб. У нас Сенека використовується для споживання в свіжому вигляді. На північному сході США вирощується для виробництва вина і як столовий виноград. З легким мускатним ароматом, гармонійного смаку...

70,00 грн.

Ізабелла Банська

Ізабелла Банська

Ізабелла Банська(Vitis Vinifera х Vitis Lambrusca)[з'явився мимоволі, внаслідок природної селекції]Ізабелла Банська (великоплідна) - столово-технічний сорт, що з'явився спонтанно, в результаті природної селекції, ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-125 днів. Дозріває раніше, ніж звичайна Ізабелла, на один місяць. Дуже сильноросла. Квітка функціонально двостатева. Кетяги дрібні, 150-180 г, конічні, середньої щільності. Ягоди середні, округлі, середньою масою 2,5-3,5 г, чорно-фіолетові з густим нальотом сизо-сірого кольору, ізабельного смаку, переважає мускатний відтінок, м'якоть кисло-солодка, слизова, блідо-зеленого або зеленувато-жовта з легко впізнаваним присмаком, що нагадує садову суницю. Кісточок у ягодах небагато, шкірка міцна. Цукровість 19-21%, кислотність 6-7 г/л. Плодоносних пагонів 80-90%, коефіцієнт плодоношення 1,8-2,0. Урожайність висока за рахунок того, що на кожній плодоносній пагоні формується по 2–3 пензлі (взагалі, чим більше грон, тим менша маса кожної з них). У середньому з дорослої лози знімають 50-60 кг винограду.Щітки у винограду Ізабелла не надто великі, але врожайність від цього не страждає. Морозостійкість -29 ° С, форма винограду невибагливий у догляді, стійка до грибних хвороб. Транспортабельність хороша. Може оброблятися на альтанках у культурі. Ізабелла відноситься до категорії універсальних сортів. У смаку плодів переважає мускатний відтінок, з ягід сортів Ізабелла виробляють джеми та варення, висококласні вина та соки (домашні заготівлі з неї зберігають властивий свіжому винограду аромат).Урожай визріває пізно, у першій декаді жовтня. Зрозуміти, що ягоди встигли, дуже легко за «мускатним» ароматом, що розповсюджується ними. Першого плодоношення очікується через 3-4 роки після висадки саджанця винограду в грунт...

50,00 грн.

Мускат перловий

Мускат перловий

Мускат перловий(Чауш рожевий x Перли Саба)[ІВіВ ім. В.Е. Таїрова, Україна]Мускат перловий - понад ранній столовий сорт винограду. Дозріває в середині серпня. Кущі сильнорослі. Лоза визріває добре, коричнева. Листя середнього розміру, округлі, п'ятилопатеве, сільнорассеченние, грубі, знизу зі щетинистим опушенням. Грона середнього розміру (середня маса 270 г), конічні або Цилиндроконические, середньої щільності або щільні. Ягоди середні, округлі, зеленувато-жовті. Шкірочка тонка. М'якоть м'ясисто-соковита з мускатним ароматом. Дегустаційна оцінка - 8,3 бала. Цукристість 16,2 г / 100 см3, кислотність - 8 г / дм3.Урожайність - 85,2 ц / га. Морозостійкість Мускату перлового середня - 22ºС. Виноград уражається сірою гниллю, відносно стійкий до оїдіуму, среднеустойчив до мілдью. При обрізанні навантаження на виноградний кущ становить в середньому 40 очок із залишенням 4-5 очок на плодовому втечу...

60,00 грн.

Кишмиш Рілайнс пинк сідліс (РПС)

Кишмиш Рілайнс пинк сідліс (РПС)

Рілайнс пинк сідліс (кишмиш Надійний)(Онтаріо x Саффолк ред)[Університет штату Арканзас, США]Рілайнс пинк сідліс (Reliance Seedless) - безнасінний сорт винограду. Раннього терміну дозрівання (105-110 днів). Дозріває на початку серпня. Кущі сильнорослі. Грона середньою вагою 300-600 г, циліндро-конічні, помірно щільні. Ягоди округлі, дрібні, масою 2-3 г, рожеві, приємного смаку з легким ароматом лабруска. Бессемянность I категорії, рудименти дуже дрібні, практично не відчуваються при їжі, м'якоть соковита, тане, шкірка міцна, не товста, відділяється мішечком. Цукристість висока до 24%, кислотність 6-7 г / л. Визрівання пагонів хороше, більше 80%. Плодоносних пагонів до 45%, коефіцієнт плодоносності 1,9. Навантаження 45-50 очок. При схемі посадки 3 x 1,5 м, довжина обрізки 6-8 очок. Врожайність середня 120-150 ц / га. Морозостійкість до -27 ° С. За даними оригінатора - мінус 34 ° С - самий морозостійкий сорт винограду з виведених Університетом штату Арканзас. Сорт винограду Рілайнс пинк сідліс придатний для вирощування в неукривной культурі. При вологій погоді під час дозрівання ягоди можуть розтріскуватися. Стійкість до мільдью 3,5 бала, оїдіуму 3,5-4,0 бала. Дегустаційна оцінка свіжого винограду 7,4 бала, сушеної продукції 7,6 бала...

70,00 грн.

Плевен (Августин)

Плевен (Августин)

Плевен(Плевен х Віллар блан)БолгаріяСиноніми: V 25/20, Плевен, Феномен, АвгустинПлевен (Августин) - столовий сорт винограду c підвищеною стійкістю до хвороб і морозу. Дозріває в середині серпня і за зовнішнім виглядом грон і ягід нагадує сорт Плевен. Грона конічні, середньої щільності (вага 400-500 г деякі до 1 кг). Ягода важить 7-10 грамів, простого, але гармонійного вкуса.Ягоди великі і дуже великі, жовтого, жовто-зеленого, іноді білого або янтарного кольору. На сонці набувають загар. Сорт винограду має високі якісні характеристики, невибагливість і надежность.Показателі товарності і транспортабельності дуже високі. Урожай тривалий час (2-3 тижні) може зберігатися на кущах. Кущі сильнорослі, що дозволяє цей сорт винограду з успіхом використовувати в альтанковий культурі. За характером росту кущів, пагонів, формі суцвіть, грон, ягід, листя Августин дуже близький з сортом Молдова. Без додаткової обробки він схильний до зараження оїдіумом і мілдью, а також до поразки осами, філоксерою і гроздевёрткой. Віддає перевагу добре забезпечені харчуванням і вологою грунту. Здатний легко переносити морози до -24 ° С. Перспективність висока. Він може рости і успішно плодоносити на затінених ділянках, прекрасно запилюється в умовах вітру і дощу...

60,00 грн.

Плевен мускатний

Плевен мускатний

Плевен мускатний(Стражеска х Дружба)Синонім: II-43-23.Плевен мускатний - столова форма винограду раннього терміну дозрівання, раннього терміну дозрівання (115-125 днів). Сила росту велика. Гроно велика - 600-800 г і більше. Ягода біла, овальна, 28х23 мм, 6-8 г, шкірка щільна, з'їдається, м'якоть м'ясисто-соковита з мускатним ароматом, дуже приємного смаку. Цукристість 17-21%, кислотність 6-8 г / л. Плодоносних пагонів 70-80%. Кількість грон на плодоносний пагін 1,5-1,9. Навантаження на кущ 35-45 очок. Обрізка плодових лоз на 6-8 очок. Пагони визрівають на 70%. Форма врожайна, плодоносність очок біля основи пагонів висока. Стійкість сорту винограду Плевен мускатний до грибних хвороб 2,5-3,0 бала, до морозу -23...

60,00 грн.

Тігин

Тігин

Тігин((Німранг х Кардинал) х СВ 12-309)Синонім: V-95-1Тігин - столовий сорт винограду, молдавської селекції. Кущі середньорослі. Термін дозрівання ранній або ранньо-середній. Квітка обоеполий.Грозді середні і великі (400-700 г), пухкі, можуть довго висіти на кущах, не втрачаючи якості. Ягоди округлі або овальні, великі, 5-6 г, білі. М'якоть м'ясисто соковита, з сильним мускатним ароматом. Урожайність висока. Оптимальне навантаження на кущ 30-35 очок. Обрізка лоз плодоношення на 4-8 очок. Стійкість Тигина до хвороб висока на рівні 3,0 балів., Морозостійкість до -25 градусів...

60,00 грн.

Онтаріо

Онтаріо

Онтаріо(Уїнчелл x Даймонд)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Онтаріо стійкий до низьких температурних показників. Добре переносить морози, що досягають - 30º. Сорт винограду середньо-раннього періоду дозрівання. Плоди зберігаються на кущу до кінця вересня. Кущі середньорослі. Листя великі й дуже великі, слабо-або среднерассеченние, трьох-, рідко п'ятилопатеве, знизу покриті густим щетинисто-паутіністим опушенням. Квітка двостатеві. Грона мають циліндричну форму, їх вага досягає 200 м, середньої щільності. Ягоди великі і середні, округлі, маса їх становить приблизно 3,3 мЗеленувато-білі, при повному дозріванні з золотистим відтінком, з ізабельних присмаком. Дуже ароматні. М'якоть слизова. Визрівання пагонів хороше. Врожайність середня. Онтаріо грибними хворобами пошкоджується слабо. Вміст цукру становить 17 - 20%.Використовується виноград як в свіжому вигляді, так і в їдальнях і технічних цілях...

80,00 грн.

Маркетт

Маркетт

Маркетт(Міннесота 1094 x Рава нуар)[Університет штату Міннесота, США]Маркетт (Marquette) - перспективний красновінного сорт винограду, який поєднує високу стійкість до морозу і хвороб з чудовою якістю одержуваних з нього вин. Середнього терміну дозрівання 125-130 днів. Розмір грон стандартний для технічних сортів винограду. У довжину вони досягають 10-11 см, їх середня вага коливається в межах 90-110 грам. Ягоди невеликі, округлі, темно-сині або чорні, покриті сизим захисним нальотом пруїном. М'якоть забарвлена ​​в світло-рожевий колір, на смак вона досить гармонійна, але яскраві сортові відтінки в ароматі свіжих ягід не простежується. Шкірочка ягід тонка, але при цьому досить міцна. Кісточки присутні, однак складають в загальній масі врожаю незначну частину. Вихід соку у сорту досягає 70-75% від ваги зібраного винограду.Діаметр виноградини 12-14 мм, звичайна маса 1,1-1,2 грама. Сахаронакопленіе сорти високе, в середньому 26%, кислотність вище середньої - pH фактор 2.9. Для зниження кислотності у вині рекомендується яблучно-молочне бродіння. Врожайність 80-100 ц / га. Сорт винограду Маркетт має видатну морозостійкість - надземна частина куща витримує зниження температури до -38 ° С, при цьому має високу стійкість до грибних захворювань (мілдью, оїдіум і чорна гниль), в окремі роки потрібні мінімальні обробки фунгіцидами. Помірно стійкий до листовій формі філоксери. Пагони ростуть вертикально, що зводить до мінімуму необхідність в зелених операціях, кущі краще освітлені, що в свою чергу поліпшення якості вина. На втечу зазвичай два грона. На думку американських експертів Маркетт починає нову еру гібридних сортів винограду, що володіють високою стійкістю до морозів і хвороб і даючи вина на рівні європейських сортів. Експериментальні вина з Маркетт відмінної якості, краще вин з більшості гібридних сортів. Дегустатори відзначили привабливий глибокий червоний колір, аромати вишні, чорного перцю, спецій, іноді з тонами ожини, сливи, тютюну, шкіри, помірну структуру танинов. Придатний для виробництва десертних і напівсолодких вин, через високу цукристості столові вина високоалкогольние (на рівні 14%), рекомендується змішування з менш цукристими сортами. Перші дані витримки вина з Маркетт в дубових бочках обнадіюють, збільшуючи складність вина, надаючи йому більше тіла і структури...

50,00 грн.

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень(Антей Магарачский х понад ранній безнасінний Магарача)[ «Магарач», Україна]Кишмиш Красень - універсальний сорт винограду середнього терміну дозрівання для виробництва екологічно чистих столових і десертних вин, в тому числі типу «Кагор» і для вживання в свіжому вигляді, як безнасінний сорт.Виведений в НІВіВ «Магарач» методом генеративної гібридизації від схрещування сортів Антей магарацький х Сверхранний безнасінний Магарача.Сорт має генетично обумовленою стійкістю до біотичних (філоксера, мілдью, оїдіум, сіра гниль) і абіотичних (мороз, посуха) факторів середовища.Врожайність до 180 ц / га.Сахаронакопленіе 30 г / 100 см3.Вихід сусла до 78%.Уведений до Реєстру сортів рослин для промислового вирощування в Україні з 2008 року...

80,00 грн.

Алтай

Алтай

Алтай [Фрумоаса албе х Восторг]Алтай - столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, який був виведений селекціонером Шаровим на просторах Алтаю.Ягоди вражають своїми розмірами, масою до 16 г, зустрічаються і 25 г, форма може бути ідеально круглої або слабо овальної, ніжного салатово - білого кольору. При поганій погоді влітку з'являється горошеніе.Ягоди досягають технічної зрілості в третій декаді серпня (120-125 днів). Грона середнього розміру в формі конуса, маса грона 1000-1500 грам. Смакові якості багаті, гармонія кисло-солодкого напрямки доповнюється нотками мускатного аромату. Ягода відрізняється м'ясистої соковитою м'якоттю з одним або двома насінням, оси її не турбують. Склад соку цукор 17-23%, кислота 6-8 г / л.Нагрузка 15-20 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Стійкий до морозу до -25 ° С.Стійкість до оїдіуму і мілдью середня - 3,0 бала, стійкий до сірої гнилі.Вино з цього сорту має дивовижний смак...

60,00 грн.

Чорний доктор

Чорний доктор

Чорний доктор (УВАГА !!! В РІЗНИХ РЕГІОНАХ Виноград МАЄ СВІЙ СМАК !!!)Чорний доктор - старовинний сорт винограду. Цей сорт був привезений з Вірменії, але Українські виноградарі вивели цей сорт з більш високою морозостійкістю до 30 ° С. Там він вирощувався більше 2000 років. Назви його не знали, але оскільки вина з винограду даного сорту мають високі цілющі властивості, його в народі прозвали Чорний доктор.Термін дозрівання ранньо-середній або середній. Від початку вегитации до дозрівання в звичайні роки 137-145 днів. В умовах київської області дозріває в другій половині вересня. Лоза визріває добре, більш ніж на 3/4 приросту. Визріла лоза темно-коричневого кольору. Живці вкорінюються добре. У саджанців виходить добре розвинена коренева система. Квітка двостатеві. Характерною особливістю сорту є рожевого забарвлення квіток у верхній частині квітконоса. На втечу від двох до шести квітконосів.Пагони середньої сили росту, або вище середньої.Грона конічні або циліндро-конічні, середні, середньої щільності, масою до 150-200 грам.Ягоди середні, розміром до 15-20мм, круглі або овальні. Шкірочка щільна, чорного кольору. М'якоть соковита, дуже добре пофарбована в чорний колір. Смак сортовий, нагадує смак чорносливу, в деяких випадках вишні. У ягоді 2-4 насінини, великі. Цукристість соку ягід до 25-26 г / 100 мл, при кислотності 6-8 г / л. В умовах Київської області цукристість до 20 г / л. Обрізка лоз плодоношення середня. Гарні результати виходять при короткій обрізці. Але, коротше, ніж 4 очка на лозі плодоношення залишати не треба. При правильній агротехніці урожайність середня і навіть висока. Ягоди при перезріванні можуть заізюмліваются на гронах.Стійкість до захворювань підвищена. В умовах Київської області виноградарі вирощують цей сорт без приховування лоз плодоношення на зиму. При цьому отримують високі врожаї.З даного сорту винограду отримують високоякісні вина з високими лікувальними властивостями. Вино виходить щільне, тягуче. У смаку присмак шоколаду і аромат чайної троянди...

140,00 грн.

Показано 1 по 20 з 20 (Всього сторінок 1)