Мускат перловий
(Чауш рожевий x Перли Саба)
[ІВіВ ім. В.Е. Таїрова, Україна]
Мускат перловий - понад ранній столовий сорт винограду. Дозріває в середині серпня. Кущі сильнорослі. Лоза визріває добре, коричнева. Листя середнього розміру, округлі, п'ятилопатеве, сільнорассеченние, грубі, знизу зі щетинистим опушенням. Грона середнього розміру (середня маса 270 г), конічні або Цилиндроконические, середньої щільності або щільні. Ягоди середні, округлі, зеленувато-жовті. Шкірочка тонка. М'якоть м'ясисто-соковита з мускатним ароматом. Дегустаційна оцінка - 8,3 бала. Цукристість 16,2 г / 100 см3, кислотність - 8 г / дм3.
Урожайність - 85,2 ц / га. Морозостійкість Мускату перлового середня - 22ºС. Виноград уражається сірою гниллю, відносно стійкий до оїдіуму, среднеустойчив до мілдью. При обрізанні навантаження на виноградний кущ становить в середньому 40 очок із залишенням 4-5 очок на плодовому втечу.
Виноград |
Вік саджанця |
Посадка 2023року |
Термін дозрівання |
сверхранний |
маса грона |
средняя масса 270 г |
маса ягоди |
до 6 г |
Колір ягоди |
зеленовато-желтые |
Смак |
Мускатный |
Функціональність квітки |
Обоеполый |
Сила росту куща |
сильнорослый |
Морозостійкість |
-22 °С |
Стійкість до хвороб |
Средняя |