Шоколадний (ПГ-12) [(Ката-Курган x Кіровабадскій столовий) x Антей Магарача]Ще цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодриги, Тайфи стійкий.Шоколадний - столова гібридна форма винограду, середнього або середньо-пізнього строку дозрівання, 130-145 днів. Дозріває в середині вересня. Грона великі і дуже великі, масою 700-1200 г, досягає до 2 кілограм і більше, циліндро-конічні, часто з крилом, середньої щільності. Колір ягід - на початку дозрівання рожево-червоний, потім червоно-корічневий.Ягода, в залежності від зони вирощування, буває від овальної до довгастої, майже циліндричної, розмір ягоди 8-9 грам, розміром 27-3-х22-25 мм. Шкірочка тонка, міцна. М'якоть м'ясиста, щільна. Смак приємний, гармонійний з шоколадними тонами. Кісточок в ягоді трохи - від 1 до 3. Дозріває в середині вересня. Сахаров в ягоді 16-17 г / см3, кислот - 5-6 г / дм3. При цьому дегустаційна оцінка 9,6 балів. Одна з найвищих! Кущі дуже великої сили росту. Пагони визрівають добре. Укорінюваність живців хороша. Навантаження 35-45 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Морозостійкість -23 - 24 ° С, слабо стійка до мілдью і оїдіуму, стійка до сірої гнилі. У зв'язку з цим досвідчені фахівці рекомендують проводити як мінімум 2 обробки фунгіцидами як до, так і після цвітіння.Транспортабельність гарна, виноград придатний для зимового зберігання в свіжому вигляді...
70,00 грн.