Позднего срока



Порівняти товари (0)


Шоколадний (ПГ-12)

Шоколадний (ПГ-12)

Шоколадний (ПГ-12) [(Ката-Курган x Кіровабадскій столовий) x Антей Магарача]Ще цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодриги, Тайфи стійкий.Шоколадний - столова гібридна форма винограду, середнього або середньо-пізнього строку дозрівання, 130-145 днів. Дозріває в середині вересня. Грона великі і дуже великі, масою 700-1200 г, досягає до 2 кілограм і більше, циліндро-конічні, часто з крилом, середньої щільності. Колір ягід - на початку дозрівання рожево-червоний, потім червоно-корічневий.Ягода, в залежності від зони вирощування, буває від овальної до довгастої, майже циліндричної, розмір ягоди 8-9 грам, розміром 27-3-х22-25 мм. Шкірочка тонка, міцна. М'якоть м'ясиста, щільна. Смак приємний, гармонійний з шоколадними тонами. Кісточок в ягоді трохи - від 1 до 3. Дозріває в середині вересня. Сахаров в ягоді 16-17 г / см3, кислот - 5-6 г / дм3. При цьому дегустаційна оцінка 9,6 балів. Одна з найвищих! Кущі дуже великої сили росту. Пагони визрівають добре. Укорінюваність живців хороша. Навантаження 35-45 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Морозостійкість -23 - 24 ° С, слабо стійка до мілдью і оїдіуму, стійка до сірої гнилі. У зв'язку з цим досвідчені фахівці рекомендують проводити як мінімум 2 обробки фунгіцидами як до, так і після цвітіння.Транспортабельність гарна, виноград придатний для зимового зберігання в свіжому вигляді...

70,00 грн.

Чорний доктор

Чорний доктор

Чорний доктор (УВАГА !!! В РІЗНИХ РЕГІОНАХ Виноград МАЄ СВІЙ СМАК !!!)Чорний доктор - старовинний сорт винограду. Цей сорт був привезений з Вірменії, але Українські виноградарі вивели цей сорт з більш високою морозостійкістю до 30 ° С. Там він вирощувався більше 2000 років. Назви його не знали, але оскільки вина з винограду даного сорту мають високі цілющі властивості, його в народі прозвали Чорний доктор.Термін дозрівання ранньо-середній або середній. Від початку вегитации до дозрівання в звичайні роки 137-145 днів. В умовах київської області дозріває в другій половині вересня. Лоза визріває добре, більш ніж на 3/4 приросту. Визріла лоза темно-коричневого кольору. Живці вкорінюються добре. У саджанців виходить добре розвинена коренева система. Квітка двостатеві. Характерною особливістю сорту є рожевого забарвлення квіток у верхній частині квітконоса. На втечу від двох до шести квітконосів.Пагони середньої сили росту, або вище середньої.Грона конічні або циліндро-конічні, середні, середньої щільності, масою до 150-200 грам.Ягоди середні, розміром до 15-20мм, круглі або овальні. Шкірочка щільна, чорного кольору. М'якоть соковита, дуже добре пофарбована в чорний колір. Смак сортовий, нагадує смак чорносливу, в деяких випадках вишні. У ягоді 2-4 насінини, великі. Цукристість соку ягід до 25-26 г / 100 мл, при кислотності 6-8 г / л. В умовах Київської області цукристість до 20 г / л. Обрізка лоз плодоношення середня. Гарні результати виходять при короткій обрізці. Але, коротше, ніж 4 очка на лозі плодоношення залишати не треба. При правильній агротехніці урожайність середня і навіть висока. Ягоди при перезріванні можуть заізюмліваются на гронах.Стійкість до захворювань підвищена. В умовах Київської області виноградарі вирощують цей сорт без приховування лоз плодоношення на зиму. При цьому отримують високі врожаї.З даного сорту винограду отримують високоякісні вина з високими лікувальними властивостями. Вино виходить щільне, тягуче. У смаку присмак шоколаду і аромат чайної троянди...

120,00 грн.

Показано 1 по 2 з 2 (Всього сторінок 1)