Середнього терміну дозрівання

Сорти винограду середнього терміну терміну дозрівання встигають до 120-135 днів від початку вегетації кущів винограду. До цих сортів відносяться як столові так і технічні (винні) сорти винограду. Без цих сортів можна мати виноградника. Наші сорти ми вирощуємо в контейнері. Вони дуже добре приживаються на всій території Украіни.Все саджанці вкорінені і мають власний корінь (не щеплені).


Порівняти товари (0)


Богун

Богун

Богун(Таїр х Кардинал)[УНІВіВ ім. В.Є. Таїрова, Україна]Богун – гібридна форма винограду, середнього терміну дозрівання (130-140 днів). Сила зростання кущів вища за середню або велика з дуже великим листям. Кетяг середній або великий, вагою 400-600 г (до 3,4 кг), ширококонічний або конічний, пухкий і середньої щільності. Ягода велика, 26х23 мм, яйцеподібна, червоно-фіолетова або коричнева. Шкірка міцна. М'якуш м'ясистий злегка хрусткий. Смак гармонійний. Цукровість - 15-16%, кислотність - 5-6 г/л. Визрівання пагонів задовільний. Висока врожайність. На кущі 50-75% пагонів є плодовими, при цьому на кожній пагоні формується 0,8-1,3 грона. Морозостійкість – 22 °С. Стійкість гф до мілдью та сірої гнилі середня (3-3,5 бала). Навантаження на кущ – 40-50 очок. Обрізання на 8-12 очок. Укорінюваність і сумісність з підщепами хороші. При високій вологості ягоди можуть розтріскуватися...

70,00 грн.

Буффало

Буффало

БуффалоГерберт x Уоткінс) - (Herbert x Watkins)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Буффало - універсальний сорт винограду, селекції 1938 року. Ранньо-середнього дозрівання. Дозріває на початку вересня. Кущ сильнорослий, з довгими міжвузлями. Листя за формою і забарвленням схожі на сорт Лідія, знизу сильно опушені. Квітка двостатеві. Грона від середнього до великого розміру 200-500 г, пухкі, конічні. Ягода темно-синього кольору, кругла, масою 3-5 г, м'якоть неослізлая, солодкого смаку, з приємним гармонійним ароматом. Має оригінальний суничний смак. Сахаронакопленіе від 18 до 21%, при кислотності від 5,4 до 9,9 г / л. Сорт винограду Буффало відрізняється порівняно високою зимостійкістю -27 ... -30 ° С, стійкістю до мілдью і сірої гнилі ягід. При гарному догляді кущі сильнорослі, добре заплітають балкони, стіни будинків, тераси. Ягоди винограду можна вживати у свіжому вигляді, а також для приготування ароматного соку і вина...

70,00 грн.

Велика

Велика

Велика(Болгар х Альфонс Лаваллі)[Болгарія]Велика (Velika) - столовий сорт винограду, раннього або ранньо-середнього терміну дозрівання (120 - 135 днів). Виведений Іваном Тодоровим в 1987 р .. Кущі винограду Велика дуже сильнорослі, можна сформувати растеніе в рік посадки. Квітка двостатеві. Грона великі (18 х 13 см), з вагою 500 - 600 г, від конічних до циліндроконічних, пухкі. Ягоди дуже великі, середньою вагою 13-14 г (38,2х23 мм), подовжені, слабо загострені до вершинке, колір від темно-червоного до темно-фіолетового.В ягоді по 1 кісточці. Шкірочка товста, міцна, з'їдається. М'якоть хрустка, смак гармонійний нагадує сорт Болгар. Насіння середньої величини, округло-грушоподібні, з коротким дзьобиком, темно-коричневі. Халаза закруглённая, майже плоска, розташована по центру. У Великі зустрічаються мягкосемянние дрібніші ягоди (до 5-6 г). Ягоди не розтріскуються. Цукристість 17.0%, при кислотності 5,04 г / л. Стійкість до хвороб середня, до морозу -22 ° С. Рекомендована Формування - двухплоскостной шпалера. Сорт винограду високотранспортабелен, відносно добре зберігається в холодильниках...

70,00 грн.

Кишмиш

Кишмиш

Кишмиш Аватар(Beita Mouni х C22-121)[штат Каліфорнія, США]Синонім: Світ Сапфір, Солодкий Сапфір, Краплі МісяцяКишмиш Аватар – новий перспективний безнасінний виноград ранньо-середнього чи середнього терміну дозрівання. У південних областях України врожай дозріває у першій декаді вересня. Термін дозрівання (120-125 днів). Кореневласні насадження на початку середньої сили росту, а потім сильнорослі. Кетяги помірно-пухкі, середнього розміру, 30 см завдовжки, 17 см завширшки, середньою масою близько 1000 грам. Ягоди подовжені, витягнуті, 20-22мм х 37-50мм середньою масою 7-10 г, при повному дозріванні практично чорні. Смак дуже приємний сортовий, гармонійний, солодкий. Культура належить 1 класу безнасінності. М'якуш дуже щільний, прозорий, без кісточок. Смак дуже приємний сортовий, гармонійний, солодкий, цукронакопичення 19,4%, кислотність 3,88 г/дм3. Має хорошу транспортабельність, придатний для тривалого зберігання.Тип квітки двостатевий. Запилення хороше, природне, перехресне.Формування кущів – обов'язкова умова врожаю. Рекомендують проводити середнє обрізання, але гарні грона можуть сформуватися і на короткій лозі. Головне, плодова втеча не може бути меншою за 10-12 см.Кишмиш Аватар має низьку стійкість до основних хвороб винограду - мілдью та оїдіуму, профілактичні обробки йому просто необхідні.Так як у цього винограду Аватар дуже низька стійкість до морозів (всього до -21ºС), його вирощують переважно в регіонах з теплими зимами, але не приховують з настанням холодів. А в тих районах, де зими суворіші, виноградні кущі Аватару вимагають обов'язкового укриття з настанням заморозків...

600,00 грн.

Конвалія

Конвалія

Конвалія(Талісман х Кишмиш променистий)[В.В. Загорулько, Україна]Конвалія - ​​столова форма винограду, отримана Загорулько В.В.Термін дозрівання ранньо-середній або середній, вегетаційний період триває близько 125-135 днів. Таким чином, урожай знімається з кущів тільки в кінці серпня і навіть на початку вересня. Кущі дуже великої сили росту. Квітка двостатеві. Сорт відрізняється тривалим, дуже ароматним весняним цвітінням.Грона Цилиндроконические або конічні, великі, масою 500-700 г. Ягоди подовжено-овальні або циліндричні, дуже великі, середньою масою 12-14 грам. Колір винограду жовто-лимонний, шкірка середньої товщини, на смак майже не відчувається, м'якоть м'ясисто-соковита, високих смакових якостей, Смак солодкий, гармонійний з нотками мускатного горіха і легкої кіслінкой.Сахарістость соку ягід 18,4 г / 100 см3, кислотність 6 , 2 г / дм3. Стійкість до грибних хвороб середня 2,5-3 балів, має гарну морозостійкість і витримує температуру до -20 -22 градусів, а під плівковим тунельних укриттям до -30. Урожайність висока. Транспортабельність висока. Сорт добре підходить для вживання в незмінному вигляді, а так само для приготування домашнього варення, джему, випічки і соків...

70,00 грн.

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний

Лівадійський чорний(Мегре Вагаас x Магарач 124-66-26).[НВФ «Ампелос», Україна]Лівадійський чорний - технічний сорт дозріває в середньо ранній термін, від першого листя до збору ягід не більше 130 - 140 днів (Ягоди чорного кольору наливаються соковитим соком вже до початку вересня). Квітка двостатеві. Гроно середня, циліндрична, рідше - циліндро конічна, крилата, середньої щільності, середня маса однієї знаходиться в межах 200-250 г. Ягода середня, округла, чорна, щільний восковий наліт обволікає сріблясто-синьої серпанком, приємного смаку, з тонким мускатним ароматом. Шкірочка тонка, міцна. Цукристість 21 -26%, кислотність 7-8 г / л. Урожайність 110-150 ц / га. . Кущі досягають свого максимального розміру на 4 рік вирощування. До цього часу здатні витримати навантаження до 60 - 80 очок, кількість плодоносних пагонів близько 80%. Кущі середньої сили росту, на кожен втечу припадати 1-4 грона. Кущі середньої сили росту, визрівання лози хороше. Навантаження до 30 очок на кущ при обрізанні на 2-3 очка. Сорт винограду Лівадійський чорний характеризується польовий стійкістю до мільдью, сіра гниль, оїдіум. Хвороби рідко відвідують його, але профілактична обробка повинна прісутствовать.Морозоустойчівость до -25 ° С. Рекомендується для приготування високоякісних легких і гармонійних десертних вин з тонами мускату, шоколаду, чорносливу. Дегустаційна оцінка - 8,0 бала (за 8-бальною шкалою).Особливість сорту полягає в оптимальних показниках кислотності і цукристості, а також в насиченому темному кольорі плодів, саме з цих причин його використовують для виробництва високоякісних легких десертних вин з нотками мускату, шоколаду та чорносливу...

60,00 грн.

Пересвет

Пересвет

  Пересвет [Талісман х Різомат] - нова гібридна форма винограду аматорської селекції Гайдука В.І. Термін дозрівання середній 125-135 днів. Грона великі, масою 600-1500 грам, помірно щільна циліндро-конічної форми. Ягода дуже велика, масою 12-15 грам, гармонійного смаку. Форма поки знаходиться на випробуванні...

50,00 грн.

Тігин

Тігин

Тігин((Німранг х Кардинал) х СВ 12-309)Синонім: V-95-1Тігин - столовий сорт винограду, молдавської селекції. Кущі середньорослі. Термін дозрівання ранній або ранньо-середній. Квітка обоеполий.Грозді середні і великі (400-700 г), пухкі, можуть довго висіти на кущах, не втрачаючи якості. Ягоди округлі або овальні, великі, 5-6 г, білі. М'якоть м'ясисто соковита, з сильним мускатним ароматом. Урожайність висока. Оптимальне навантаження на кущ 30-35 очок. Обрізка лоз плодоношення на 4-8 очок. Стійкість Тигина до хвороб висока на рівні 3,0 балів., Морозостійкість до -25 градусів...

50,00 грн.

Шоколадний (ПГ-12)

Шоколадний (ПГ-12)

Шоколадний (ПГ-12) [(Ката-Курган x Кіровабадскій столовий) x Антей Магарача]Ще цей сорт зустрічається і під іншими назвами (синонімами) Марадонна червона, Пам'яті Голодриги, Тайфи стійкий.Шоколадний - столова гібридна форма винограду, середнього або середньо-пізнього строку дозрівання, 130-145 днів. Дозріває в середині вересня. Грона великі і дуже великі, масою 700-1200 г, досягає до 2 кілограм і більше, циліндро-конічні, часто з крилом, середньої щільності. Колір ягід - на початку дозрівання рожево-червоний, потім червоно-корічневий.Ягода, в залежності від зони вирощування, буває від овальної до довгастої, майже циліндричної, розмір ягоди 8-9 грам, розміром 27-3-х22-25 мм. Шкірочка тонка, міцна. М'якоть м'ясиста, щільна. Смак приємний, гармонійний з шоколадними тонами. Кісточок в ягоді трохи - від 1 до 3. Дозріває в середині вересня. Сахаров в ягоді 16-17 г / см3, кислот - 5-6 г / дм3. При цьому дегустаційна оцінка 9,6 балів. Одна з найвищих! Кущі дуже великої сили росту. Пагони визрівають добре. Укорінюваність живців хороша. Навантаження 35-45 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Морозостійкість -23 - 24 ° С, слабо стійка до мілдью і оїдіуму, стійка до сірої гнилі. У зв'язку з цим досвідчені фахівці рекомендують проводити як мінімум 2 обробки фунгіцидами як до, так і після цвітіння.Транспортабельність гарна, виноград придатний для зимового зберігання в свіжому вигляді...

70,00 грн.

Алекса

Алекса

Алекса((Біруїнца х Восторг)[ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко, Росія]Синонім: VI-3-3-8Алекса - столова форма винограду,ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-125 днів. Кущі великої сили росту. Квітка двостатеві. Грона Цилиндроконические, дуже великі, 700-1000 г, окремі до 1,8 кг, помірної щільності. Ягоди білі, дуже великі, 10-14 г, овальні, 32,5 х 26,5 мм. М'якоть м'ясиста, щільна, з хорошим сахаронакопленіем. Смак гармонійний. Визрівання пагонів хороше. Укорінюваність живців хороша. Виноград добре зберігатися і може довго Весет на кущі. До заморозків цукор накопичується і ягода стає прозорою. Навантаження пагонів на 1 кущ - 30-40, обрізка лоз на 6-8 очок. Алекса добре зарекомендував себе в прищепленої культурі. Морозостійкість до -25 ° С. Оси не пошкоджується. У форми винограду Алекса стійкість до мільдью 2,5 бала, до оїдіуму 3,5 бала, сірої гнилі 1 бал. Транспортабельність, товарність хороші. Перспективна форма винограду...

50,00 грн.

Антоній великий

Антоній великий

Антоній великий(Талісман х Кишмиш променистий)[Селекція Крайнов В.Н.]Антоній великий - гібридна форма винограду. Середнього терміну дозрівання - кінець серпня - перша декада вересня. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Гроно циліндро-конічна, середньої щільності, дуже велика, масою 600-1200 г деякі до 2,5 кг. Ягода овальна, велика, масою 12-14 г до 20 г, біла. Смак гармонійний, м'якоть м'ясисто-соковита. Шкірочка з'їдається. Стійкість до хвороб вище середньої, морозостійкість -24 ° С.  ..

50,00 грн.

Богатяновскій

Богатяновскій

Богатяновскій[Любительська селекція Крайнова В.Н.]Богатяновскій - столова гібридна форма винограду. Термін дозрівання ранньо-середній (125-135 днів) в кінці серпня. Квітка обоеполий.Кусти великої сили росту. Грона великі, масою 800 -1100 г, конічні, середньої щільності. Ягоди дуже великі, 9-12 г, яйцевидні, золотистого кольору, гармонійного смаку. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка середньої щільності, з'їдається. Пагони визрівають добре. Богатяновскій обробляється в укривной культурі. Транспортабельність і товарність високі. Стійкість до мілдью 3,0 бала, до оїдіуму 3,5 бала, стійкий до сірої гнилі. Обрізка на 8-10 очок, навантаження на кущ 35-45 очок. Морозостійкість -23 ° С...

60,00 грн.

Граф Монте Крісто

Граф Монте Крісто

Граф Монте Крісто(Талісман × Різамат)[Капелюшний В.У., аматорська селекція]Граф Монте Крісто - столова форма винограду ранньо-середнього терміну дозрівання. Кущі великої сили росту. Квітка двостатеві. Грона дуже великі масою 800-1500 г, товарні. Маса ягоди 25-30 г, вирівняні в грона, овальні, щільні, кольору бордо при повній зрілості, без горошенія. М'якоть ягід м'ясиста, шкірка помірно щільна, з'їдається, ароматна з хорошим сахаронакопленіем. Визрівання пагонів дуже гарне. Відсоток укорінюваності живців високий. При посадці саджанців на постійне місце, урожай можливо отримати на 2 рік після посадки. Навантаження на кущ 30-35 очок, обрізка 6-8 очок, але дає непоганий урожай при короткій обрізці 4-6 очок. Урожай довго зберігається на кущах, не втрачаючи товарних якостей. Граф Монте Крісто відносно стійкий до мілдью і оїдіуму. Морозостійкість -24 ° С...

60,00 грн.

Монарх

Монарх

Монарх(Талісман х (Кардинал + суміш пилку))[Є.Г. Павловський, аматорська селекція, Росія]Синонім: ХризолітМонарх -  столова гібридна форма винограду, ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-125 днів. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Дозріває в другій половині серпня. Грона великі 500-600 г, деякі до 1,5 кг ошатні, без горошенія. Насіння в ягоді 1-2 штуки. Ягоди винограду Монарх дуже великі, все одна в одну, розміром 36 х 26 мм, масою до 18-20 г, яйцевидні, янтарно-жовтого кольору, з сонячної сторони із засмагою. М'якоть щільна, кожіцалегко з'їдається. Смак приємний, гармонійний, що тане, іноді надмірно солодкуватий, при повному дозріванні з легким мускатом. Урожай довго зберігається на кущах без втрати товарних якостей. Пагони визрівають добре. Навантаження пагонами, по можливості, чим більше, тим краще для даної форми. Пагони не повинні жирувати, а бути нормальної товщини. Обрізку можна робити на 6-8 нирок і на 12. Стійкість до мілдью, оїдіуму і сірої гнілі- 2 бали. Осами не пошкоджується. Морозостійкість -25 ° С...

70,00 грн.

Надія АЗОС

Надія АЗОС

Надія АЗОС(Молдова x Кардинал)[АЗОС, Анапа, Росія]Надія АЗОС - столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, 120-130 днів. Дозріває переважно в другій декаді серпня або початку третьої. Кущі сильнорослі. Квітка двостатеві. Грона середньої щільності або пухкі, конічні або гіллясті вагою 500-800 г деякі до 2 кг. Ягода 6-8 г (29 х 23 мм) подовжено-овальна, темно-синього або майже чорного кольору з пруїном. Смак гармонійний. М'якоть хрустка, м'ясисто-соковита. Стійкість до мілдью, сірої гнилі ягід, оїдіуму - підвищена - 3,0-3,5 бала. Морозостійкість середня -22 ° С. Має високі показники товарності і транспортабельності, непоганий сорт винограду. Навантаження на кущ 35-45 очок. Обрізка плодових лоз на 6-10 очок. Можна обрізати на 2-3 нирки. Кисті при цьому будуть дуже великі. Кущ не любить загущення пагонами, вимагає нормування...

50,00 грн.

Нізіна

Нізіна

Нізіна(Талісман x Томайскій)[Любительська селекція, В.Н. Крайнов]Нізіна - столова форма винограду, ранньо-середнього або середнього терміну дозрівання, 125 - 130 днів. Тривалість вегетаційного періоду від початку розпускання бруньок до повного дозрівання ягід становить 125-130 днів. Дозріває в кінці серпня - початку вересня. Грона великі, масою 600-700 г, окремі до 1,5 кг, циліндро-конічні, середньої щільності. Ягоди великі і дуже великі, овальні, 30,4 x 22,3 мм, середньою масою 12-15 г, червоно-фіолетові, гармонійного смаку. М'якоть ягід м'ясисто-соковита, шкірка з'їдається. Насіння в ягоді 2 -3 шт. Особливість Нізіна - дуже раннє фарбування ягід, практично на 14 днів раніше споживчої зрілості ягід. Високий товарний вигляд. Транспортабельність гарна. Живці вкорінюються добре, вступають в плодоношення на 2 - 3 рік. Сумісність з підщеп хороша. Плодоносність очок біля основи висока, тому можна проводити коротку обрізку. Стійкість до мілдью і оїдіуму 3 - 3,5 бала. Форма винограду досить стійка до сірої гнилі. Осами не пошкоджується. Морозостійкість -23 ° С...

70,00 грн.

Симпатия

Симпатия

Симпатія(Талісман х Кишмиш променистий)[Любительська селекція, В.Н. Крайнов]Симпатія (Віктор-2) - гібридна форма винограду. Термін дозрівання ранньо-середній 125-135 днів. Квітка двостатеві. Кущі великої сили росту. Грона дуже великі, вагою 700-1500 грам, циліндро-конічної форми, пухкі або середньої щільності Ягода велика, вагою 10-14 грам, рожевого кольору, іноді з фіолетовим відтінком. Смак приємний з мускатним ароматом. Виноград Симпатія підвищено стійкий до відомим захворювань. Морозостійкість до -23 ° С...

70,00 грн.

Супер Плевен

Супер Плевен

супер Плевен (Синонім PZV-4-7)Супер Плевен- столовий сорт винограду раннього терміну дозрівання (10-15 серпня). Болгарської селекціі.Визреваніе пагонів хороше. Сила росту кущів сильна. Грона великі (500-1000 г) Цилиндроконические форми, помірної щільності. Ягоди круглі, жовто-зелена, із засмагою на сонячному боці, покрита щільним восковим нальотом., Вагою 7-10 г, м'ясисті, гармонійного вкуса.Цветок двостатеві. М'якоть хрустка, м'ясиста. Шкірочка товста. Смак гармонійний. Урожайність висока. Сорт винограду Плевен нестійкий до морозу і грибних хвороб. Вимагає повного комплексу заходів щодо захисту від грибних хвороб. Сорт порівняно стійкий до сірої гнилі. До філоксери нестійкий. Виноград використовується для споживання в свіжому вигляді, консервування. Транспортабельність висока. Вимагає укриття на зиму і обрізки на 8-10 очок.Морозостійкість -24 ° С   ..

50,00 грн.

Світлана

Світлана

Світлана(Талісман х Русмол)[ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко, Росія]Синонім: FVR-7-9, I-8-7-9Світлана - столова форма винограду. Термін дозрівання ранній або ранньо-середній. Дозріває на 5-7 днів раніше батьківського сорту Талісман, 117-125 днів, дозріває 15-20 Августа. Відрізняється дуже сильним ростом кущів. Визрівання пагонів хороше. Грона середньої щільності, рідше пухкі, найчастіше конічні або безформні, середньою вагою 800-1000 р Квітки функціонально-жіночі, але запилюється добре - без горошенія, значно краще, ніж сорт Кеша-1 (Талісман). За зовнішнім виглядом грон і ягід нагадує сорт Кеша-1. Ягоди дуже великі 35 х 31 мм, (середня вага 14-16 г), окремі - 40 х 35 мм, (20-25 г), світло-зеленого кольору, гармонійного смаку, з легким мускатним присмаком. М'якоть м'ясисто-соковита, шкірка в міру щільний і досить міцний, добре з'їдаються. Урожай на кущах зберігається довго, до осені ягоди частково заізюмліваются і не втрачають якостей. Оси практично не пошкоджується. Транспортабельність висока. Плодоносних пагонів 80-90%, число грон на втечу. Схильний до перевантаження урожаєм, тому потрібне ретельне нормування суцвіть і грон. Для вирощування ошатного, з високими смаковими якостями і підвищеною транспортабельністю столового винограду перевагу слід віддавати короткої або середньої обрізку - на 5-7 очок. Має підвищену родючість очок в нижній зоні пагонів. Здатний зав'язувати досить великі грона з кутових, що заміщають і сплячих бруньок. Тому дає досить високі врожаї в несприятливі за кліматичними умовами роки. Особливі вимоги до ґрунтових умов не пред'являє. Стійка до морозу (до -25 ° С), може оброблятися в НЕ укривной високоштамбових культурі. Форма виноград стійка мільдью, оїдіум, сіра гниль. Вимагає 1-2 профілактичних заходів щодо захисту від грибних хвороб. Добре зростається з підщеп. Транспортабельність висока. Дегустаційна оцінка свіжого винограду 8,3 бала..

50,00 грн.

Онтаріо

Онтаріо

Онтаріо(Уїнчелл x Даймонд)[Нью-йоркська Державна Експериментальна Сільськогосподарська Станція, Корнельский університет, США]Онтаріо стійкий до низьких температурних показників. Добре переносить морози, що досягають - 30º. Сорт винограду середньо-раннього періоду дозрівання. Плоди зберігаються на кущу до кінця вересня. Кущі середньорослі. Листя великі й дуже великі, слабо-або среднерассеченние, трьох-, рідко п'ятилопатеве, знизу покриті густим щетинисто-паутіністим опушенням. Квітка двостатеві. Грона мають циліндричну форму, їх вага досягає 200 м, середньої щільності. Ягоди великі і середні, округлі, маса їх становить приблизно 3,3 мЗеленувато-білі, при повному дозріванні з золотистим відтінком, з ізабельних присмаком. Дуже ароматні. М'якоть слизова. Визрівання пагонів хороше. Врожайність середня. Онтаріо грибними хворобами пошкоджується слабо. Вміст цукру становить 17 - 20%.Використовується виноград як в свіжому вигляді, так і в їдальнях і технічних цілях...

70,00 грн.

Блек гранд

Блек гранд

Блек гранд[Фест х Галібер Кулондр 256-28]Синонім - сіянець 68042.Блек гранд - столова гібридна форма винограду середнього терміну дозрівання, припадає на кінець серпня. Кущі великої сили росту, зі своєрідними звисаючими листям. Квітка обох статей Грона велика, циліндро-конічна або конічна форма, среднерихлий або пухкий, вага 600-1000 грам., Ягода великий, дуже гарний, нагадує форма крапелька, від темно синього до чорного кольору. ВЕС 8-10 грам ягоди, Смак приємний гармонійний з характерним присмаком. Шкірочка щільна, м'якоть м'ясисто-соковита. Має високу стійкість до мілдью, стійкість до оїдіуму середня, морозостійкість до -28 С...

70,00 грн.

Маркетт

Маркетт

  Маркетт(Міннесота 1094 x Рава нуар)[Університет штату Міннесота, США]Маркетт (Marquette) - перспективний красновінного сорт винограду, який поєднує високу стійкість до морозу і хвороб з чудовою якістю одержуваних з нього вин. Середнього терміну дозрівання 125-130 днів. Розмір грон стандартний для технічних сортів винограду. У довжину вони досягають 10-11 см, їх середня вага коливається в межах 90-110 грам. Ягоди невеликі, округлі, темно-сині або чорні, покриті сизим захисним нальотом пруїном. М'якоть забарвлена ​​в світло-рожевий колір, на смак вона досить гармонійна, але яскраві сортові відтінки в ароматі свіжих ягід не простежується. Шкірочка ягід тонка, але при цьому досить міцна. Кісточки присутні, однак складають в загальній масі врожаю незначну частину. Вихід соку у сорту досягає 70-75% від ваги зібраного винограду.Діаметр виноградини 12-14 мм, звичайна маса 1,1-1,2 грама. Сахаронакопленіе сорти високе, в середньому 26%, кислотність вище середньої - pH фактор 2.9. Для зниження кислотності у вині рекомендується яблучно-молочне бродіння. Врожайність 80-100 ц / га. Сорт винограду Маркетт має видатну морозостійкість - надземна частина куща витримує зниження температури до -38 ° С, при цьому має високу стійкість до грибних захворювань (мілдью, оїдіум і чорна гниль), в окремі роки потрібні мінімальні обробки фунгіцидами. Помірно стійкий до листовій формі філоксери. Пагони ростуть вертикально, що зводить до мінімуму необхідність в зелених операціях, кущі краще освітлені, що в свою чергу поліпшення якості вина. На втечу зазвичай два грона. На думку американських експертів Маркетт починає нову еру гібридних сортів винограду, що володіють високою стійкістю до морозів і хвороб і даючи вина на рівні європейських сортів. Експериментальні вина з Маркетт відмінної якості, краще вин з більшості гібридних сортів. Дегустатори відзначили привабливий глибокий червоний колір, аромати вишні, чорного перцю, спецій, іноді з тонами ожини, сливи, тютюну, шкіри, помірну структуру танинов. Придатний для виробництва десертних і напівсолодких вин, через високу цукристості столові вина високоалкогольние (на рівні 14%), рекомендується змішування з менш цукристими сортами. Перші дані витримки вина з Маркетт в дубових бочках обнадіюють, збільшуючи складність вина, надаючи йому більше тіла і структури...

80,00 грн.

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень

Кишмиш Красень(Антей Магарачский х понад ранній безнасінний Магарача)[ «Магарач», Україна]Кишмиш Красень - універсальний сорт винограду середнього терміну дозрівання для виробництва екологічно чистих столових і десертних вин, в тому числі типу «Кагор» і для вживання в свіжому вигляді, як безнасінний сорт.Виведений в НІВіВ «Магарач» методом генеративної гібридизації від схрещування сортів Антей магарацький х Сверхранний безнасінний Магарача.Сорт має генетично обумовленою стійкістю до біотичних (філоксера, мілдью, оїдіум, сіра гниль) і абіотичних (мороз, посуха) факторів середовища.Врожайність до 180 ц / га.Сахаронакопленіе 30 г / 100 см3.Вихід сусла до 78%.Уведений до Реєстру сортів рослин для промислового вирощування в Україні з 2008 року...

70,00 грн.

Алтай

Алтай

Алтай [Фрумоаса албе х Восторг]Алтай - столовий сорт винограду ранньо-середнього терміну дозрівання, який був виведений селекціонером Шаровим на просторах Алтаю.Ягоди вражають своїми розмірами, масою до 16 г, зустрічаються і 25 г, форма може бути ідеально круглої або слабо овальної, ніжного салатово - білого кольору. При поганій погоді влітку з'являється горошеніе.Ягоди досягають технічної зрілості в третій декаді серпня (120-125 днів). Грона середнього розміру в формі конуса, маса грона 1000-1500 грам. Смакові якості багаті, гармонія кисло-солодкого напрямки доповнюється нотками мускатного аромату. Ягода відрізняється м'ясистої соковитою м'якоттю з одним або двома насінням, оси її не турбують. Склад соку цукор 17-23%, кислота 6-8 г / л.Нагрузка 15-20 очок, обрізка лоз на 8-12 очок. Стійкий до морозу до -25 ° С.Стійкість до оїдіуму і мілдью середня - 3,0 бала, стійкий до сірої гнилі.Вино з цього сорту має дивовижний смак...

60,00 грн.

Показано 1 по 24 з 24 (Всього сторінок 1)